Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерството на

...
Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерството на
Коментари Харесай

Туристическо Covid приложение за 30 000 лв. е изтеглено десетина пъти - slava.bg

Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерството на туризма, което в изискванията на пандемия трябваше да демонстрира на туристите цените на чадъри и шезлонги и натовареността на плажовете през миналото лято. Това сподели инспекция на Mediapool в платформата Гугъл Play, където само се предлага приложението. В същото време компания, записана в апартамент в Студентски град, е получила при директно договаряне 30 000 лева с Данък добавена стойност за изработването на това приложение и на негов уебсайт.

Старт при промяната на министрите

Работата по приложението бе шумно рекламирана във всевъзможни телевизионни студиа от някогашния министър Николина Ангелкова, само че по този начин или другояче Министерството на туризма в никакъв случай не направи конференция да го презентира и даже и сега на уеб страницата му няма информация за приложението. Проверка в Гугъл Play демонстрира, че приложението за смарт телефони, работещи с Андроид, е стартирано там на 14 юли, а министър председателят Борисов освободи Николина Ангелкова дружно с министрите на финансите и на Министерство на вътрешните работи ден по-късно. На уеб страницата на туристическото министерство няма никаква информация за това приложение.

Над 20 дни лиши на екипа на новия министър Мариана Николова да даде информация на Mediapool за названието на приложението и характерностите му.

Изнесената информация обаче ускорява абсурда, тъй като Гугъл play демонстрира, че приложението има едвам десетина сваляния (10+). От Министерство на туризма взеха решение да ни дават данни единствено какъв брой консуматори са влизали в уеб страницата на приложението от юли до момента - " към 10 000 индивида ".

На особено основания уебсайт за приложението www.mybeach.bg написа, че то следва към момента да бъде пуснато и платформата за Apple устройства - App Store.

Mediapool потърси за коментар някогашния министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова, само че на телефона отговори сътрудника ѝ Моника Димова. Редакцията изпрати писмени въпроси за приложението още на 7 октомври и до през днешния ден отговори няма.
Фирма от Студентски град прибра 30 000 лева

От отговорите на ведомството на Мариана Николова излиза наяве, че приложението е направено от компанията "Абв Комюникейшънс " ЕООД, която била предложила най-ниска цена и най-кратък интервал за направата му. Процедурата е осъществена с директно договаряне, при което по принцип се канят три компании, а таванът на поръчката е до 30 000 лева

"Възнаграждението по горепосочения контракт е сума в размер на 30 000 лева с включен Данък добавена стойност. Сумата е заплатена на изпълнителя в договорните периоди и след сключване на приемо-предавателен протокол за приемане на направеното до този миг ", прибавиха оттова.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че "Абв Комюникейшънс " ЕООД е с капитал 100 лв. и е записана в апартамент в блок 64 в Студентски град. Фирмата е еднолична благосъстоятелност на Александър Филипов Кюртев.

Mediapoool потърси по имейл позиция от компанията реализатор, само че такава към момента не е пристигнала.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР