Едва 353 са пътните превозни средства с обозначението с SB

...
Едва 353 са пътните превозни средства с обозначението с SB
Коментари Харесай

353 бронирани коли фучат по пътищата в страната

Едва 353 са пътните транспортни средства с обозначението с SB – бронирано МПС в кода на каросерията от общо близо 3 милиона регистрирани леки и специфични коли. Това обаче не включва елементарните коли, които са минали през модификации, осигуряваща сигурността на водача и пасажерите.
Макар да не е мъчно да се откри сходна услуга за отбрана на автомобила, тя е рядко търсена, споделят специалисти. Най-често те се употребяват от обществени персони – дипломати, актьори или предприемачи, както и от водачи, пренасящи скъпи артикули или огромни суми пари.
Голяма част от специфичните транспортни средства са с високи равнища на отбрана – колите на Държавна организация „ Национална сигурност “, Народното събрание, Националната работа за защита, както и на Главна дирекция „ Охрана “.
Дългогодишният автомонтьор Христо Василев споделя пред „ Монитор “, че измежду най-търсените равнища за отбрана са от първа до десета, които са подобаващи за градски условия. От 1 до 5 устоя на нахлуване или пукотевица, от 5 до 9 защищава от 9-милиметрово оръжие, а 10 защищава и от пукотевица със снайпер, като за тази цел се усилва неведнъж дебелината на стъклата и те доближават до 28 мм. От 10-о до 14-о равнище на отбрана съставлява военна бронировка и при нея модификациите са забележими. Според експерта няма кола, която да не може да бъде бронирана, стига тя да има мощен мотор.
При монтирането на отбраната се сменя и окачването на автомобила, както и амортисьорите и спирачките, защото той става двойно по-тежък. Въпреки сигурността, която бронираният автомобил обезпечава, той не е улеснение, към което прибягва всеки. Оказва се, че това е много скъпо наслаждение.
Справка в уебсайт за нови и използвани коли демонстрира, че бронирана машина от 1997 година се предлага на цена от 25 000 лева Новите предпазени коли пък могат да надвишават 800 хиляди лв.. За другите модификации, предлагани от сервизите, не се показва съответна цена.
Специалистите настояват, че има прекомерно доста фактори, от които зависи крайната сума, която клиентът би трябвало да заплати. За бронирането има значение моделът на автомобила, неговите параметри и материалите, които се употребяват при изработването на отбраната. Те са безапелационни обаче, че не всеки може да си разреши сходна услуга.
Български компании оферират бронирани возила чартърен за тези, които желаят да са предпазени при съответни мотиви. Въпреки това техни чиновници изясняват, че хората рядко прибягват към наемане на сходен автомобил заради високите равнища на отбрана, които имат, а по-скоро се изкушават от първокласния им външен тип. Цените им доближават до 135 €/час и са желани при мотиви като балове и сватби, споделя чиновник на компания за коли чартърен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР