Едва 22 души пътуваха с първия редовен полет от София

...
Едва 22 души пътуваха с първия редовен полет от София
Коментари Харесай

Само 22 пътници се възползваха от първия полет София-Скопие

Едва 22 души пътуваха с първия постоянен полет от София до Скопие, който се реализира през днешния ден - 13 години след последния. В столицата на Република Северна Македония е имало много публични лица, които са посрещнали първите пасажери.
Още по темата
По дестинацията ще се лети два пъти седмично - в събота и в понеделник, заяви за Българска телеграфна агенция Янко Иванов от самолетна компания " Гъливер " (GullivAir).

" Всичко е наред към този момент, като за начало е повече от обнадеждаващо ", разяснява Иванов. Идеята е да дадем опция на хората, идващи от Скопие в София, да употребяват всички полети, които има сега на софийското летище и да могат да създадат връзка, в това число и до морето, изясни Янко Иванов.

Следващата дестинация, която " Гъливер " възнамерява, е София - Тирана.

Възстановяването на въздушната връзка сред София и Скопие беше предстоящата и оповестена първа съответна стъпка от съдействието, оповестено след първата среща на министър председателите Димитър Ковачевски и Кирил Петков, която се организира на 18 януари тази година в Скопие.

Това не е първата авиолиния, която непосредствено свързва двете столици. На 25 април 1965 година е открита интернационална въздушна линия на ТАБСО по маршрута София - Скопие.

Години по-късно, откакто на 15 януари 1992 година България публично признава Република Македония, през март същата година министърът на превоза Александър Александров се договаря с министъра на превоза и известията на Република Македония Александър Лепавцов въздушната линия по маршрут София - Тирана, открита година по-рано, да бъде с непосредствено кацане в Скопие. На 6 май 1992 година в София тя е публично открита.

На 14 декември 2007 година тогавашният министър на превоза Петър Мутафчиев открива авиолинията по маршрута София-Скопие, която се обслужва от самолетната компания " България ер ". Полетите са прекъснати от превозвача през 2009 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР