Едва 16% от българите на възраст 16-74 години проверяват дали

...
Едва 16% от българите на възраст 16-74 години проверяват дали
Коментари Харесай

Едва 16% от българите проверяват достоверността на това, което четат

Едва 16% от българите на възраст 16-74 години ревизират дали информацията, която намират онлайн - в уеб сайтове или обществени мрежи, е истина, сочат данни на Евростат. Това е едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз. С по-слаби резултати от нас са единствено Литва (11%) и Румъния (12%). Страната ни заема третото място дружно с Полша.

На противоположния полюс е Нидерландия, където 45% от жителите са подозрителни към информацията, която откриват онлайн и я ревизират. На последващо място се подрежда Люксембург (41%) и Ирландия (39%).



Източник: Евростат

Проучването на Евростат демонстрира, че 47% от европейците са видели дезинформация онлайн в последните три месеца, само че едвам 23% са ревизирали дали обстоятелствата дават отговор на истината.

Основно инспекцията се прави посредством в допълнение търсене онлайн (20%) или в полемика с други хора или " офлайн " източници (12%). Едва 7% от инспекциите се правят с онлайн полемика с други хора, търсещи информация, показват от статистическата организация на Европейски Съюз.

Данните на Евростат демонстрират още, че от ден на ден европейски семейства имат достъп до интернет - 92% по отношение на 72% през 2011 година. Към 2021 година 84% от българските семейства имат достъп до интернет по отношение на 64% през 2016 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР