Едва 10 минути продължи съдебното заседание в Истанбул, на което

...
Едва 10 минути продължи съдебното заседание в Истанбул, на което
Коментари Харесай

Японката Секаи Мори е дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Едва 10 минути продължи правосъдното съвещание в Истанбул, на което японката Секаи Мори бе оповестена за щерка на починалия Наим Сюлейманоглу, оповестяват турските медии.

Роденият в България международен и олимпийски първенец по повдигане на тежести умря през ноември предходната година, а при започване на юли т.г. гробът му бе отворен, с цел да се вземе ДНК-проба.

Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу

Това се наложи, откакто Секаи Мори заведе дело за бащинството.

Според експертния отчет съвпадението е 99% и момичето изрично е дете на починалия състезател.

'Babalık' davasında karar çıktı: Sekai Mori, Naim Süleymanoğlu'nun kızı https://t.co/u9LLwgnzXp pic.twitter.com/uiwH8g2iCC
— Onedio Gündem (@onediogundem) 4 октомври 2018 година
Наим Сюлейманоглу има три деца, а към този момент наследството му ще се дели на 4. Дъщерите му Есин и Сезин обаче през днешния ден обявиха, че ще оспорят натрапената им сестра пред по-висша правосъдна инстанция.

Веднага след гибелта му японската щерка бе заела двама юристи – от Япония и от Турция, взетите тайни от носовете и устите на Секаи Мори и майка й бяха пратени в института по правосъдна медицина в Истанбул, а анализът - в съда.

След отварянето на гроба бяха изследвани няколко зъба и 5-6 сантиметра от бедрената кост на Сюлейманоглу. Това бе направено на 4 юли т.г. в наличието на правосъден доктор, а съвещанието по чуването бе отсрочено за 4 октомври.

Sekai Mori'nin Naim Süleymanoğlu'nun kızı olduğu kesinleşti https://t.co/45u33Xp5gA pic.twitter.com/RhYhYBi5gb
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 4 октомври 2018 година
Адвокатът на фамилията му тогава изиска отменяне на делото, като акцентира, че щом 27 години Секаи не е поискала доказателство за бащинството, това опонира на естественото и е недопустимо. Според него претекстът за това дело е добре премислен проект, задействан незабавно след гибелта на щангиста и задачата е хипотетичната щерка в Япония да получи дял от наследството.

Сюлейманоглу има две дъщери от законната си брачна половинка в Истанбул и още една в Анкара, за която останалите знаят, само че не и за тази в Токио. Две години преди гибелта си той упълномощил брат си и огромна част от имуществата му са разпродадени, няма изясненост къде са парите, медалите, картините и оръжията му, твърдеше юристът.

Наим Сюлейманоглу е роден през 1967 година в село Птичар до Момчилград, през 1983 година за пръв път усъвършенства международен връх.

През идната година България и други съдружници на Съюз на съветските социалистически републики бойкотират Олимпиадата в Лос Анджелис, и той няма по какъв начин да взе участие. В надпреварите за Световната купа в Мелбърн, към този момент с българското име Наум Шаламанов, обещано му по време на така наречен “възродителен развой “, той съумява да избяга в Турция, където тогавашният президент Тургут Йозал незабавно му дава поданство.

На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три несполучливи опита да усъвършенства олимпийския връх, а след това приключва спортната си кариера. Той е два пъти международен и три пъти европейски първенец за България.

Japon Sekai'nin babası Naim Süleymanoğlu pic.twitter.com/kVcbjF9hVk
— 24 TV (@yirmidorttv) 4 октомври 2018 година
Наим Сюлейманоглу бе изпратен като народен воин на Турция

Наим Сюлейманоглу имал щерка в Япония, откриха я

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР