Едното платно на автомагистрала Струма“ в участъка Благоевград-Симитли ще бъде

...
Едното платно на автомагистрала Струма“ в участъка Благоевград-Симитли ще бъде
Коментари Харесай

Скриват половината АМ „Струма“ със защитна конструкция

Едното платно на автомагистрала „ Струма “ в сектора Благоевград-Симитли ще бъде покрито с структура, с цел да се укрепи надвиснало над него свлачище. Целта е трасето да бъде напълно укрепено и трафикът в сектора, който е напълно подготвен, да бъде пуснат преди края на летния туристически сезон. В сектора е и най-дългият тунел, строен в миналото у нас, „ Железница “, който е подготвен, само че две години стои негоден, защото достъпът до него е злепоставен от свлачищната интензивност.

Идеята е платното в посока Гърция да бъде отчасти покрито със защитна структура, а това в посока Благоевград и София да бъде напълно укрепено в основата си. Към момента строителните действия текат, а упованията са в средата на дейния летен сезон да бъде пуснато платното в посока София. Актуализираният период за стартирането и на платното към Гърция е краят на ноември, съобщи " Телеграф ".

Укрепването на свлачището ще разреши в употреба най-сетне да бъде пуснат 10-километровият сектор от кръговото придвижване при Мощанец през тунел „ Железница “ до разклона за Банско и Разлог. Това ще форсира напредването и ще предотврати тапите, които се образуват в празнични и почивните дни при слизането от автомагистралата на първокласния път Е-79 в посока Гърция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР