Едномесечно бебе и дете на девет години са сред приетите

...
Едномесечно бебе и дете на девет години са сред приетите
Коментари Харесай

Едномесечно бебе и 9-годишно дете са приети в шуменската болница с коронавирус |

Едномесечно бебе и дете на девет години са измежду признатите 10 пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Шумен през вчерашния ден, заяви доктор Йорданка Маринова - началник на направление " Медицинска активност " в болничното заведение за Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ в детското поделение на болничното заведение от ковид към този момент се лекуват четири деца, а в отделението за интензивни грижи - пет пациенти, един от които е интубиран.

Настанени в COVID отделенията на лечебното заведение са 136 заболели, а в МБАЛ - Шумен, с адрес в гр. Нови пазар - още 13 пациенти. В болничното заведение през вчерашния ден са умряли дами на 65 и 75 години, и мъже на 51 и на 87 години, добави доктор Маринова.

Новите случаи в шуменско са 148. Н ай-много от инфектираните с вируса са на възраст до 19 години - 45 деца и младежи. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). От там припомниха, че през предходните три дни бяха регистрирани 100 нови случая на COVID-19 в района.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 83 175, 275 от които са приложени през миналото денонощие. Хората със приключен имунизационен курс са 38 665, а тези с бустерна доза - 10 825 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР