Еднократна финансова помощ за отопление от 300 лева ще получат

...
Еднократна финансова помощ за отопление от 300 лева ще получат
Коментари Харесай

Дават по 300 лева за отопление на семейства в затруднено положение |

Еднократна финансова помощ за отопление от 300 лв. ще получат фамилии, които са в най-критична обстановка поради последствията от увеличение на цените на горивата и изключителната епидемиологична конюнктура, планува план на държавно разпореждане.

С новата помощ ще бъдат подкрепени близо 50 000 лица и фамилии. Предстои документът да бъде разискван в Националния съвет за тристранно съдействие.

Проектът планува поддръжката да бъде за хора, които са получили отвод на подадените заявки за разпределяне на целева помощ за отопление за сезон 2021-2022 година.

Предложението е поддръжка да получат тези от тях, чийто приход надвишава избрания диференциран приход за отопление с до 30 лв. в това число, както и записаните безработни, които са с продължаваща регистрация, само че не са достигнали избраната минимална дълготрайност на регистрацията от шест месеца преди подаване на заявление декларацията.

По тази поддръжка при посочените условия ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в нормативно избрания период. За реализирането на тази мярка ще са нужни в допълнение 15 милиона лв. по бюджета на общественото министерство за тази година за сметка на преструктуриране на разноските или прехвърлянията по централния бюджет за годината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР