Едно цяло и три милиона туристи от осемдесет държави са

...
Едно цяло и три милиона туристи от осемдесет държави са
Коментари Харесай

1,3 милиона туристи са посетили Египет през октомври

Едно цяло и три милиона туристи от осемдесет страни са посетили Египет през октомври, което е нарастване с осем % в съпоставяне със същия месец предходната година, заяви министърът на туризма и на паметниците на културата Ахмед Иса, представен от в. " Ал Ахрам ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

По време на присъединяване си в Международния туристически конгрес (WTM) в Лондон Еса напомни, че страната си слага за цел да посрещне общо петнадесет милиона задгранични гости през актуалната година. Плановете са потенциалът на хотелите да се усили с 25 000 стаи доникъде на 2024 година, а броят на туристите да доближи тридесет милиона до 2028 година. 

В началото на седмицата рейтинговата организация " Стандартс енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global) предвижда спад в приходите на Египет от туризъм с сред 10 и тридесет %, което може да коства на арабската република сред четири и единадесет % от запасите ѝ в задгранична валута. 

През данъчната 2022/2023 година постъпленията от туризъм доближиха рекордните 13,6 милиарда $, увеличавайки се с 26,8 % от 10,7 милиарда през миналата данъчна година, съгласно данни на Централната банка на Египет. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР