Едно от знаковите предприятия в Пловдив и региона – КЦМ

...
Едно от знаковите предприятия в Пловдив и региона – КЦМ
Коментари Харесай

Знакови лица от бизнеса се събраха за 60-годишния юбилей на ...

Едно от знаковите предприятия в Пловдив и района – " КЦМ 2000 " ГРУП, събра редица известни лица от бизнеса във връзка 60-годишния празник на компанията. Бизнес форумът мина под наслов „ КЦМ – 60 години развиване “. Освен управителния екип на компанията, събитието почетоха и редица представители на локална и националната власт, измежду които кметът на Пловдив Здравко Димитров, регионалният шеф, както и зам.-министърът на труда и обществената политика в служебния кабинет - Надя Клисурска.

Форумът беше открит от основния изпълнителен шеф на " КЦМ 2000 " ГРУП Румен Цонев, който поздрави с празника както настоящите чиновници на компанията, по този начин и всички, работили през годините в КЦМ. Цонев означи, че в развиването и производството на компанията са вложени над 1 милиарда човекочаса труд. Главният изпълнителен шеф направи и самобитна ретроспекция на числата, които стоят зад 60-годишната история на компанията.



„ От основаването си КЦМ е основал над 7 млн. тона метали. Това е продукция, която прави живота на хората по-лесен “ описа Цонев. „ От оловото, което произвеждаме, след това са създадени над 350 млн. акумулатора, което е еквивалент на всички създадени в Германия коли за този 60-годишен интервал “.

Другият главен метал, който КЦМ създава, е цинкът, който съгласно изпълнителния шеф на компанията е основен за зеленото бъдеще на света. Освен големия си отпечатък върху българската и европейската промишленост, близо 11 милиарда лв. са изплатените трудови хонорари от КЦМ, означи Румен Цонев.



От данните, изнесени по време на конференцията от ИПИ, стана ясно, че компанията създава към 12% от цинка и оловото в страната, като от своя страна това произвеждане генерира сред 8 и 19% от приходите в бранша на цветната металургия. От Института пък потвърдиха сериозната обществена роля на КЦМ, като съгласно данните им компанията дава към 28% от заетостта в бранша.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък насочи персонално одобрение към екипа на компанията и означи, че КЦМ е едно от най-емблематичните предприятия освен в района, само че и в страната. Димитров разкри, че компанията е вложила над 1,5 милиарда лв. в зелени и високотехнологични мощности, които основават работни места в Пловдив и региона. Кметът на Пловдив пожела още по-големи триумфи на КЦМ.



Едно от най-знаковите лица на КЦМ – инж. Никола Добрев пожела на компанията да преодолее всички провокации, които днешното време слага пред бизнеса. Инж. Добрев също подчертава върху ролята на КЦМ върху зелените политики. „ Зеленият план на Европа ще се осъществя, само че това ще бъде по метод, по който знаещите – техници и инженери ще го осъществят и имам вяра, че КЦМ ще има ефективно присъединяване в решаването на проблемите по зеления план освен в страната, само че и в Европа “.

Поздравителни адреси към компанията бяха отправени от редица други бизнеси и институции, измежду които КРИБ, УНСС и КНСБ. Във видеообръщение служебния министър на стопанската система Даниела Везиева изрази удовлетворение, че КЦМ се развива макар пандемията и пожела на компанията да продължи да бъде марката на коректността, честността и триумфа.

След формалната част форумът продължи с няколко панела, отдадени на бизнеса, промишлеността и предприемачеството. Сред лекторите и панелистите личаха имена на светила в промишлеността и бизнеса, измежду които банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, консултантът и специалист Боян Рашев и доста други, както и мениджърите на КЦМ. Сред тематиките, които ще бъдат разисквани, са нововъведенията и вложенията в човешкия капитал, развиването на кръговата стопанска система в условия на енергиен преход, както и устойчивото развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР