„Едно от възможните решения, което стои в дневния ред на

...
„Едно от възможните решения, което стои в дневния ред на
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Едно от възможните решения е пенсиите да се увеличат с 21,6% от 1 юли


„ Едно от вероятните решения, което стои в дневния ред на държавното управление, е от 1 юли пенсиите да се усилят с 21,6% “. Това заяви министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в изявление за предаването „ Защо, господин министър “ на БТВ. По този метод ще компенсираме отпадането на добавката за коронавирус от 60 лева и ще преодолеем инфлацията, изясни той.

„ Друг вид е добавката да продължи да се изплаща и след края на юни, само че това не е положително решение. Доброто решение е 60-те лв. да влязат в размера на пенсиите. Разработваме разнообразни разновидности и ще вземем най-хубавото решение “, сподели министър Гьоков. Той добави, че от 1 октомври се възнамерява преизчисляване на пенсиите, чиято цел ще е да понижи разликите сред старите и новоотпуснатите пенсии и да върне справедливостта в пенсионната система.

Министър Гьоков изрично съобщи, че в по-дългосрочен проект таванът на пенсиите би трябвало да бъде отстранен, с цел да се върне доверието на хората. „ От 1 юли сме решени да вдигнем тавана на пенсиите на 3400 лева Така ще останат по-малко от 1000 индивида, чиито пенсии ще бъдат лимитирани от неговия размер “, изясни той.

По мотив планувания за 18 май митинг министър Гьоков разяснява, че проблемите ще се решат с разговор сред държавното управление и всички заинтригувани страни. Той не се съгласи с изказванието, че държавното управление закъснява с приемането на антиинфлационни ограничения. „ От 1 април влезе в действие новият бюджет, който и най-големите критици нарекоха „ прекомерно обществен “. В него се съдържат ограничения за поддръжка на хората по време на инфлация за над 20 милиарда лева Около 300 000 семейства бяха подкрепени с помощи за отопление през миналия зимен сезон “, сподели министърът на труда и обществената политика.

„ В диалозите с министъра на финансите Асен Василев уточнихме, че бюджетът разполага с 2 милиарда лева за антиинфлационни ограничения. Всички средства, които могат да бъдат ориентирани за поддръжка на хората, ще бъдат употребявани за тях “, акцентира Георги Гьоков. Той уточни, че минималната заплата би трябвало да се усилва и при всички положения ще бъде повече от 710 лева от 1 юли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР