Едно от традиционните британски ястия – риба с пържени картофки,

...
Едно от традиционните британски ястия – риба с пържени картофки,
Коментари Харесай

Настъпва ли краят на британската риба с картофки?

Едно от обичайните английски ястия – риба с пържени картофки, е на път да остане в предишното. Повишаването на морската температура може да постави завършек на английската класика.

Тъжни вести за всеки фен на рибата с картофки. Ястието е на път да изчезне в настоящия си тип, с помощта на повишаващите се морски температури, разследване на световното стопляне.

Според учените от Университета на Ексетър, актуалните обичани типове риба на британците, като пикша, тресчица и други, в скоро време могат да бъдат заместени от червен барбун и джон.

Според извършените проучвания, сега Северно море към този момент се е затоплило четири пъти и то доста по-бързо, по отношение на междинните темпове през последните 40 години. Очакванията са това стопляне да продължи и за напред, като темповете му могат още веднъж да бъдат забързани.

Биологичните модели, които са употребявани в опитите да се предопредели ориста на морските типове, демонстрират по какъв начин напълно скоро някои от водните жители безусловно ще бъдат изместени от тези, идващи от топлите води. Други известни типове, като писия и морски език, също могат да изчезнат в процеса на нахлуване на нови кръстоски.

 Риба и Пържени картофки

Изследването предсказва, че през идващите 50 години, морето ще се затопли с 1.8 градуса. Това може да се окаже съдбовно освен за някои типове, само че и за доста риболовци.

За да запазят устойчивостта си, английските магазини за риба би трябвало да се преориентират към Южна Европа за гастрономическо ентусиазъм, безапелационни са експертите.

Според доктор Симпсън, началник на проучванията, типове, като барбун, тригла, сардина, аншоа, сепия и калмари, ще бъдат все по-често срещани в Северното море. Това ще приближи великобританската кухня към обичайните ястия на южните страни, като Испания и Португалия.

Въпреки всичко, някои типове риби ще съумеят да се оправят с смяната на температурата. Плоските риби, като тресчица и пикша обаче, ще би трябвало да се движат на север, с цел да оцелеят.

Те са едни от най-консумираните и обичани във Англия сега. Това обаче е на път да се промени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР