Едно от традиционните български рецепти, които присъстват в менюто на

...
Едно от традиционните български рецепти, които присъстват в менюто на
Коментари Харесай

Умирам за чушки бюрек! Добре че свеки ми даде рецептата, та най-сетне и аз да се науча как се правят:

Едно от обичайните български предписания, които участват в менюто на всеки дом, безспорно са чушките бюрек. Пълнени със сирене печени чушки, панирани в брашно или галета – това ядене несъмнено си заслужава всички „ врътни “ около приготвянето му.

Днес взехме решение да ви напомним тази обичайната рецепта, а в случай че инцидентно до момента не сте ги приготвяли, в този момент е превъзходен мотив да опитате!

 чушки бюрек

Традиционни чушки бюрек

Необходими артикули:

чушки – 10 бр., печени и обелени

яйца – 4 бр.

сирене – 300 г

чесън – 2 скилиди

магданоз – 1/4 връзка

краве масло – 50 г

брашно – 50 г

олио – за пържене

Начин на подготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да подготвите продуктите. Чушките би трябвало да са изпечени и обелени. След това започнете приготвянето на плънката. В купа разрушаваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене и смачканите скилидки чесън. Магданоза измиваме, нарязваме на ситно и слагаме към сместа.

Маслото нарязваме на доста дребни кубчета и прибавяме същото към останалите артикули. Всички това разбъркваме доста усърдно. Взимаме една от печените чушки и я срязваме по средата. Слагаме върху нея една лъжица от плънката и завиваме. Така действаме и с останалите чушки. Всяка чушка се овалва в брашно от двете страни и се пържи в тиган, с авансово загрято олио в него. Оставете да изстинат и сервирайте. Приятен вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР