Едно от решенията ни ДПС да се яви само на

...
Едно от решенията ни ДПС да се яви само на
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС ще бъде част от мнозинството, което ще излъчи следващия редовен кабинет

Едно от решенията ни Движение за права и свободи да се яви единствено на избори. Ние отиваме на едни ненужни парламентарни избори ". Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

Той изясни, че би трябвало да се научим на съдружна просвета, която през последните години е основала партиен нарцисизъм. В 48-ото национално заседание пък Движение за права и свободи не е лепяла етикети на положителни и неприятни.

 

Каква ще бъде формулата за сформиране на постоянен кабинет след изборите? 

Политическите партии, в случай че застанат искрено пред гласоподавателите със своите стратегии, без да играят на " неприятни " и " положителни ", без месианство, в случай че видят особеното в съперника и го одобряват, това ще бъде добра предизборна основа, на която след вота на 2 април, според от резултатите, ще може да се направи постоянен кабинет, съобщи Карадайъ.

България има потребност час по-скоро от постоянен кабинет, сподели още той.

Изборните резултати ще дадат формулата на идващото ръководство. Нека да ги забележим, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

 

И изрази безапелационното си разбиране, че Движението ще бъде част от болшинството, което ще излъчи постоянно държавно управление в 49-ото Народно събрание.

 

Още 1991 година почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган очерта пътя за развиването на България. През 2004, когато участвахме във властта, България стана член на НАТО, а през 2007 година, когато още веднъж бяхме във властта, страната ни влезе в Европейски Съюз. Струва ми се, че в този момент по натурален път идва ред отново Движение за права и свободи да взе участие във властта, с цел да влезем в Шенген и еврозоната, съобщи Карадайъ.

 

На въпрос за глобите " Магнитски " Карадайъ отговори, че Движение за права и свободи не бяга от тематиката.

 

" Става въпрос за административна глоба, която има своето деяние на територията на Съединени американски щати и която Делян Пеевски апелира в американския съд. От друга страна решенията на финансовото министерство в България по тематиката бяха оповестени за незаконни.

 

Ние от Движение за права и свободи направихме безусловно всичко, с цел да се изследват и проверяват събитията към тази глоба, и получихме документи с подписите в това число на тогавашния министър председател Кирил Петков, в които се заявява, че против г.н Пеевски няма нищо. Една от тематиките бяха така наречен " златните паспорти ". Ние направихме вероятното законът да се промени и всеки един съответен случай да бъде разследван. В резултат не излезе името на господин Пеевски, а излязоха имената на други лица ", сподели Карадайъ.

 

След сигнал на Движение за права и свободи и направено следствие прокуратурата повдигна обвинявания на някогашния началник на Българската организация за вложения Стамен Янев.

 

От друга страна обаче по абсурда Нексо имаме следствие на американската прокуратура, признание на виновност и десетки милиони долари наказания, акцентира Карадайъ в отговор на въпрос за криптоаферата.

 

Лидерът на Движение за права и свободи заяви, че в случай че Делян Пеевски получи задоволително номинации в Движение за права и свободи ще бъде част от листите на Движението и от парламентарната му група в 49-ото Народно събрание.

 

Изборните резултати ще дадат и формулата за последващо ръководство. Движение за права и свободи ще бъде част от болшинството, което ще излъчи идващия постоянен кабинет, сподели още той.

Политическите партии да застанат искрено пред гласоподавателите, без да чертаят разграничителни линии, без да играят на месианство, без наложително да лепят черни етикети на своите политически съперници, с цел да може след изборите да се направи постоянен политически кабинет, от който България има потребност, сподели още той.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР