Едно от основните неща, за да успеем, е да спазваме

...
Едно от основните неща, за да успеем, е да спазваме
Коментари Харесай

Гешев пред ученици: Не губете ентусиазма си, можете да промените страната

Едно от главните неща, с цел да успеем, е да съблюдаваме разпоредбите. Докато не разберем, че би трябвало всички да съблюдаваме разпоредбите, няма по какъв начин да стигнем  до тази правдивост, която самите ние желаеме. Това сподели основният прокурор по време на среща с възпитаници от 11-и и 12-и клас от  Земеделската професионална гимназия в гр. Сандански. Срещата мина при висок интерес от бъдещите зрелостници.

На срещата участваха Сийка Милева, представител на основния прокурор, районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и заместител районният прокурор Елица Калпачка.

Тук съм по самодейност на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България. Тя се споделя „ Правосъдие в бъдещето: магистрати и възпитаници приказват за право “. Колегите в цялата страна организират такива срещи. Това е значимо, тъй като вие сте бъдещето на страната и в случай че имате предпочитание, можете да измененията ненапълно страната, да живеете по-добре. Трябва да не губите вашата сила и възторг и да имате идеали, обърна се към младежите основният прокурор. Той изясни, че смяна към по-добро може да се реализира, когато „ има общественост и единство “.

На учениците бе прожектиран филм за специалността на прокурорите, а по-късно им описа в резюме какви са функционалностите и пълномощията на прокуратурата.



„ Голяма част от българите не знаят какво прави прокуратурата и си мислят, че се занимава с всичко – от раждаемостта до прираста на слънчогледа. Ние имаме много по-ограничен кръг от пълномощия “, изясни Гешев. Той обясни, че прокуратурата е единствено една част от правосъдната власт, а наказателното правораздаване е 10% от всички каузи. В останалите 90% прокурор не взе участие.

изясни, че законодателството изостава и би трябвало да настигне публичните връзки, с цел да бъдат законите съответни на съвременността. Учениците интензивно задаваха въпроси и разговаряха свободно с основния прокурор. посъветва младежите да събират информация и да вършат своя избор на база на това, което са събрали от разнообразни източници.

Не оттова, където ви хареса, а от два разнообразни източника, които да сравните, да си извършите изводите. В обществените мрежи има един термин „ обществени балони “. Хората стоят в едни групи, където всички приказват едно и също, споделят едно и също и се усещат щастливи. Само че не е наложително тази група да приказва истината. Тя може да е манипулирана за реализиране на избрани цели, сподели основният прокурор.



Той подсети на учениците, че би трябвало да познават правата и отговорностите си, с цел да могат да се пазят и да съумеят в живота.

и Сийка Милева посетиха и столовата към Земеделска професионална гимназия в Сандански, с цел да опитат от храната, която се подготвя от лична продукция на учебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР