Едно от огнищата на е в Ямбол. От днес в

...
Едно от огнищата на е в Ямбол. От днес в
Коментари Харесай

Грипна епидемия в Ямбол: Учениците излизат във ваканция от четвъртък


Едно от огнищата на е в Ямбол. От през днешния ден в града е оповестена грипна зараза, а от на следващия ден учениците излизат във почивка.

В първия ден на грипната зараза коридорите са цялостни, най-вече с заболели деца. Елена Жекова води четиригодишния Алекс, който се разболял още по празниците, само че грипът се оказал твърдоглав.

" За страдание, още не сме завършили още с кашлицата. В момента идваме отново лекарката да го види ", описа Елена.

От РЗИ ще наблюдават спазването на непоколебим утринен филтър в яслите и детските заведения. Всички ограничавания са в действие до 31 януари в това число.

„ Забраняват се плановите съвещания на бременни дами и деца, профилактичните прегледи. Забраняват се свижданията в лечебните заведения и обществените заведения. Въвежда се наложително носене на маски в аптеки и лечебни заведения ", изясни шефът на РЗИ-Ямбол доктор Радостина Калчева.

Медиците също приканват за съблюдаване на ограниченията.

" Аз бих апелирала към пациентите -нека да си носят маските. При всяко посещаване в лечебно заведение, влизане в аптека, места, където се събират повече хора ", съобщи доктор Ванушка Стефанова.

В единственото за цялата област детско поделение са разкрили спомагателни кревати - от 23 сега са заети 16. Натиск върху лечебното заведение няма, споделиха за bTV от управлението на регионалната болница, само че допълниха, че има доста заболели медици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР