Едно от най-странните гласувания се проведе днес в парламента.Депутатите отхвърлиха

...
Едно от най-странните гласувания се проведе днес в парламента.Депутатите отхвърлиха
Коментари Харесай

Странно гласуване в НС: Отхвърлиха искане на Възраждане за премахване на американски бази в България, защото такива не съществуват

Едно от най-странните гласувания се организира през днешния ден в Народното събрание.

Депутатите отхвърлиха настояването на ПГ на " Възраждане " за " преустановяване на Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата ".

Депутатът Цончо Ганев обоснова претекстовете от трибуната, цитирайки договорите член по член и заключи няколко извода: Тези бази са на Съединени американски щати и България е единствената страна в целия свят, която ги е предоставила безплатно. В тях има единствено американски военни. Съединени американски щати имат право да ни вкарат в спор посредством изстрелване на оръжие от базите, съобщи news.bg.

Докато се развиваше гласуването пред постройката на Народното събрание се провеждаше шествие в поддръжка мира и на неутралитета на България, на което се развяваха с изключение на флагове на " Възраждане " и на Руската федерация, а се виждаше е знака на съветската атака в Украйна Z.

Депутатът от " Продължаваме промяната "  Искрен Митев оспори изказванията, също с контракта в ръце, и бе безапелационен, че базите не са американска благосъстоятелност.

Атанас Славов от ДБ изрази мнение, че няма по какъв начин да се поддържа настояването, само че има един положителен детайл в разискването и гласуването му в Народното събрание - " че ще се показва евроатлантическия консенсус, към който " Възраждане " не е част. Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Политическа партия, Има Такъв Народ, ГЕРБ, Демократична България - всички ще гласуваме срещу и това е добра вест, добави той.

В дебата се казаха остри думи за неприятната подготовка на Българската войска, която, по думите на депутата от " Възраждане " Ангел Димитров, е унищожена. Христо Гаджев от ГЕРБ оспори, заявявайки, че има готова войска, която организира учения.

Като някогашен боен и сегашен член на Комисията по защита взе думата националният представител от " Възраждане " Николай Дренчев. Той счита, че българската войска няма изгода от съществуването на четирите бази и се вижда, че договорите за F-16 са покерджийска поговорка: " Кьорав карти не играе, а в ролята (на кьоравия - б.р.) сме ние ".

Той е безапелационен, че американските бази са дадени гратис от наша страна, а в този момент се приготвят и 1.2 млн. лева за самолети, които не знаем по кое време и дали ще дойдат, и за които американците имат право да трансформират цената и даже да не доставят.

В последна сметка депутатите гласоподаваха " за " предлагането на " Възраждане " за преустановяване на контракта - 11 депутати, 146 бяха срещу, а 4-ма се въздържаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР