Едно от най-известните предавания за рок в България и същински

...
Едно от най-известните предавания за рок в България и същински
Коментари Харесай

Рок предаването Фрактура става на 20 години

Едно от най-известните излъчвания за рок в България и истински деец в ефира -  " Фрактура ", на 1 юли ще стане на 20 години. 

Това е най-старото тв предаване за рок музика у нас. Неговият създател и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува мотива със специално концертно издание на шоуто. Точно в среднощ на 1 юли против 2 юли (неделя), в ефира на DIEMA ще започва празничното издание “20 години Фрактура ”.

В продължение на два часа феновете ще видят ретроспекция на концертния рок живот у нас от 1998 година до през днешния ден. От клубните бутикови събития, през залите, до огромните стадионни фестивали. Ще бъдат излъчени определени фрагменти от над 150 рок концерта, провели се в България, като част от тях са на Metallica, Bon Jovi, Whitesnake, Korn, AC/DC, Dimmu Borgir, Motorhead, Guns ‘N’ Roses, Manowar, Twisted Sister, Behemoth, Apocalyptica, Suicidal Tendencies, Agnostic Front и доста други.  

“За всичките тези години научих, че когато работиш настойчиво за нещата, в които вярваш, те в действителност могат да се случат. Аз съм съответен образец, за едно малко момче от дребна страна, което гледаше музикалните си идоли на плакати в стаята си, само че един ден застана в пряк диалог с тях. Времето ме срещна с изключителни персони и през днешния ден употребявам предаването като инструмент, с който предавам на феновете потребен житейски опит и друга позиция. Дългогодишната добра работа с екипът ми ни заслужи самопризнание от водещи международни мениджърски организации и към този момент сме добре пристигнали на големи рок конгреси като „ Wacken “ и „ Hellfest “. Като се върна обратно си давам сметка, че 20 години са един сериозен интервал и се веселя, че и до през днешния ден сполучвам да вардя все по този начин жива пристрастеността си към рок музиката. За мен тя не е единствено музика, а концепция и идея, за която си коства да се боря. Благодаря на хората, които са ми помагали по пътя и на лоялността на феновете, без които трудa ми с “Фрактура ” не би имал този смисъл “, разяснява мотива Васко Катинчаров.

Началото на предаването “Фрактура ” е сложено от Васко Катинчаров през юни 1998-ма година. 12 години то се излъчва в музикалния канал ММ, а през 2010-та се мести в телевизия DIEMA. Това е и най-старото профилирано тв рок предаване в ефира. За целият този интервал от 1040 издания, феновете са гледали специфични изявленията с над 500 огромни международни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР