Едно от най-известните британски автомобилни творения, излязло на сцената през

...
Едно от най-известните британски автомобилни творения, излязло на сцената през
Коментари Харесай

Студени досиета: The Beast e с 27-литров самолетен двигател

Едно от най-известните английски автомобилни творения, излязло на сцената през 70-те години, е обект на дело от страна на Rolls-Royce. То попада и в Книжата на върховете Гинес като „ Най-мощният автомобил в света през 1977 година ”.

Странно (меко казано) изглеждащият автомобил е наименуван The Beast (Звярът). Той се появява на бял свят през 1966 година, издигнат от Пол Джеймсън, който инсталира под гигантския му челен похлупак 27-литров V12 самолетен мотор Meteor Rolls-Royce. Джон Дот, който прави скоростната кутия, в следствие придобива колата и я праща в Fibre Glass Repairs, с цел да придобие външния образ, който виждаме на фотосите. Тогава „ Звярът ” получава радиаторна решетка на Rolls-Roycе, отпратка към задвижването.

Дори пожарът не е кадърен да постави завършек на този план. Когато „ Звярът ” е развален на път към Острова от Швеция, Дод просто взема решение да усъвършенства истинската идея: купува и инсталира нов V12 самолетен мотор Merlin (който задвижва модела и днес). Същият мотор е в основата на Битката за Британия през 1040 година, когато задвижва Superman Spitfire и Hawker Hurricane против атакуващите обединения на Луфтвафе.

Още от историята на The Beast четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР