Едно от най-големите руски книгоиздателства и най-голямата верига книжарници в

...
Едно от най-големите руски книгоиздателства и най-голямата верига книжарници в
Коментари Харесай

В Русия спират книгите на Борис Акунин и Дмитрий Биков заради позицията им към войната

Едно от най-големите съветски книгоиздателства и най-голямата верига книжарници в страната оповестиха, че отхвърлят да популяризират книгите на изтъкнатите писатели Борис Акунин и Дмитрий Биков поради техни „ проукраински и антируски мнения “, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата писатели са създали мненията в телефонни диалози с хора, които се показали за висши украински чиновници. В реалност, това са били двама видни съветски телефонни измамници и видео блогъри, които вършат кариера, като обществено злепоставят враговете на Кремъл.

Писателят Дмитрий Биков е споделил в диалог с измамниците, че въпреки и да съжалява за убийствата на руснаци във войната в Украйна, той не може да упреква украинското управление за това. Биков също по този начин споделил, че в случай че биографията му на украинския президент Володимир Зеленски бъде оповестена в Украйна, той ще подари всички доходи на нейните въоръжени сили.

Друг публицист, Григорий Чхартишвили, прочут с псевдонима Борис Акунин, описал Русия като опасност за целия свят и разкрил, че няма никакви скрупули за украинските офанзиви с дронове против съветски градове.

Позовавайки се на тези мнения, които бяха оповестени тази седмица, издателство АСТ и веригата книжарници „ Читай-Город – Буквоед “ направиха обособени изказвания, че преустановяват отпечатването и продажбата на книгите на Биков и Акунин.

И двамата създатели по-рано обществено осъдиха съветската инвазия в Украйна и в този момент живеят на Запад, само че са си запазили правото на възнаграждения от продажбите на книги в Русия.

Руската осведомителна организация РБК цитира Биков да споделя, че книжната цензура не е нещо ново в историята на Русия и в никакъв случай не е била ефикасна.

„ Крайно време е управляващите да схванат, че една книга не може да бъде неразрешена “, споделя Биков.

И Акунин, и Биков са международно известни литератори и едни от най-популярните и издавани създатели в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР