Едно от най-драматичните съперничества в историята на тениса, пренесено на

...
Едно от най-драматичните съперничества в историята на тениса, пренесено на
Коментари Харесай

Драми от света на тениса и няколко български филма в програмата на Торонто

Едно от най-драматичните съперничества в историята на тениса, пренесено на екран, откри филмовия фестивал в Торонто в четвъртък вечер. " Бьорн/Макенроу ", за епичните конфликти сред буйния американски тенисист Джон Макенроу (Шая Лебьоф) и невъзмутимия скандинавски първенец Бьорн Борг (Свериг Гуднасон) през 80-те години, напомня по какъв начин тениса се трансформира от благороден спорт в представление, споделя " Ройтерс ".

В тяхното съревнование имаше нещо универсално, оттатък спорта, твърди шефът на фестивала Януш Мец. " То слага екзистенциални въпроси за това по какъв начин двама души могат да се провокират взаимно оттатък опциите си. "

Лебьоф, за който това е първа огромна роля след серия кавги, призна, че има нещо общо със склонния си към прояви воин. Актьорството е като спорта - елементарни хора поставят невероятни старания пред очите на всички, сподели американецът, наричайки Макенроу " неприятният Дядо Коледа " на тениса.



Също в Торонто тазгодишната носителката на " Оскар " за " Страната Ла-ла-ла " Ема Стоун ще пресъздаде на екран Били Джийн Кинг, тенисистката, изправила се против сексизма в спорта през 70-те в известната " борба на половете " с Боби Ригс (Стив Карел). Кинг е създател на Женската тенис асоциация в Съединени американски щати и Женската спортна фондация и съгласно мнозина е един от най-големите спортисти в спорта.

260 кино лентата - с към 40 по-малко от предходната година, ще покаже фестивалът в идната седмица. Сред тях са българските " Посоки " на Стефан Командарев (с премиера в Кан) и " 3/4 " на Илиян Метев, който взе премия в " Локарно ". България има присъединяване и в още няколко копродукции с задгранични режисьори в програмата: " Уестърн " на Валеска Гризебах (също с премиера в Кан), " Чудо " на литовската режисьорка Егле Вертелите и любопитно - драмата " Да обичаш Пабло " с Хавиер Бардем и Пенелопе Круз, за любовната връзка на журналистка с известния наркобос. Филмът частично е сниман у нас.

Сред другите предстоящи филми са премиерата на Stronger с Джейк Джиленхол за атентата на бостънския маратон, гангстерската комедия " Събърбикон " на Джордж Клуни по сюжет на братя Коен, хорърът " Майка! " на Дарън Аронофски, драмата First They Killed My Father на Анджелина Джоли за геноцида в Камбоджа и " Най-тъмният час " - портрет на Уинстън Чърчил с Гари Олдман в основната роля. Фестивалът в Торонто няма спортен темперамент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (929)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР