Едно от нашите кучета - спасители намери затрупана под отломките

...
Едно от нашите кучета - спасители намери затрупана под отломките
Коментари Харесай

Едно от нашите кучета - спасители намери затрупана под отломките жена в Турция

Едно от нашите кучета - спасители откри затрупана под отломките жена в Турция в град Антакия. Това потвърдиха за Нова тв от ПСС.

Същевременно от 7 февруари до момента общо 27 доброволци са тръгнали с персонален превоз да оказват помощ. Натам потегли и единствената офроуд кола за спешна помощ у нас. Днес още 20 доброволци се насочиха към епицентъра на нещастието.

Пътят на първия екип по суша лишава над 30 часа. Пристигат късно нощес и група от 9 спасители излиза на терен.

„ Междувременно с цел да оцелеят в тежките условия, получават помощ и от българска, и от турска страна ”, съобщи доброволецът Георги Влайков. „ Нямам думи да ви изразя възхищението от това, което направихте ”, продължава той.  

Междувременно преди ден Турция се обръща към Асоциацията на доброволците у нас с следващ вик за помощ. И за броени часове откликват 20 души от цялата страна.

„ Това са хора с огромни сърца, хора, които имат своите работни места и ежедневни отговорности, само че те са готови за това от години – упражняват, образоват се, екипирани са. Има хора, които умеят да работят с въжета, да избавят с алпийски прийом ”, описа Ясен Цветков от Националната асоциация на доброволците.

Сред тях е и Берк Ружди – един от българските лекари, който оставя бялата престилка тук и потегля към Турция с вяра да подаде ръка на оживял.

„ Това е моят дълг, в случай че мога да оказа помощ на хората в нашата съседка. Тук се касае за естествено злополучие от доста огромен мащаб и аз персонално не мисля, че съм квалифициран да видя това, което ни чака ”, съобщи Берк Ружди.

Въпреки че не за пръв път е доброволец в спешна обстановка. Преди 2 години е първият, който влиза в COVID-отделението на болничното заведение в родния му Исперих. И подава ръка на изнемогващите си сътрудници.

„ Работата ми в COVID-отделението в Исперих, тъй като то беше запълнено до краен лимит, ще ми даде някаква визия, опит, подготовка за това, че можем да срещнем много хора, които ги чака съдбовен край ”, сподели Берк Ружди.

Последни думи преди доброволците да отлетят към Истанбул.

„ Групата пътува с проведен от турската страна превоз и ще се върне по същия метод ”, изясни Ясен Цветков.

Междувременно двата „ Спартана ” също са в цялостна подготвеност, с цел да транспортират медици, спасители и филантропична помощ към епицентъра на трусовете в събота.

„ Тогава ще бъде осъществена ротация на софийския спешен отряд, тогава ще приберем част от нашите сътрудници от БЧК. Има филантропична помощ, която е близко ситуирана до Враждебна. Надявам се да бъде палетирана в точния момент, с цел да можем да предоставим филантропична помощ на турската страна ”, сподели Димитър Стоянов, министър на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР