Едно от наистина големите заглавия, предизвикали широк интерес и признати

...
Едно от наистина големите заглавия, предизвикали широк интерес и признати
Коментари Харесай

Романът за предразсъдъци и справедливост, в чиято екранизация ще участват Джулия Робъртс и Виола Дейвис

Едно от в действителност огромните заглавия, провокирали необятен интерес и приети от аудитория и рецензия в международен мащаб през последните години – „ Малки огромни неща ” на титулуваната американска модерна писателка Джоди Пико – излиза на български език. Продуцентът на „ Ла Ла Ленд “ Марк Плат сега приготвя кино екранизация по романа с „ Дриймуъркс “, като в двете основни функции ще влязат Джулия Робъртс и Виола Дейвис .

Рут Джеферсън е измежду най-хубавите акушерки в локалната болница с над 20-годишен опит, а родилките, които попаднат в нейната промяна се радват на специфичното ѝ отношение и способената ѝ преценка във всяка обстановка. Репутацията ѝ обаче не е задоволителна, с цел да накара младото семейство Бауер да ѝ разреши да се грижи за новороденото им. Защото Рут е чернокожа, а семейство Бауер са някогашни скинари и нападателни расисти, които не желаят чернокожа сестра да е наоколо до детето им. Ръководството в болничното заведение се съгласява с техните претенции и отстранява Рут от случая, само че нещо извънредно е напът да се случи. Малко след отстраняването на Рут бебето на семейство Бауер умира след рутинна интервенция, а опитната сестра е била видяна сама с него в стаята преди гибелта му .

Способни ли са разнообразни етнически групи да живеят дружно, или постоянно ще има взаимна ненавист, премълчани съмнения и невидими загради? Може ли човек да бъде в действителност неутрален? Илюзия ли е справедливостта и има ли лек за разделянето и омразата?

Малки огромни неща е разказ за омразата и предразсъдъците, за избора, страха и вярата, на чиито страници Джоди Пико със състрадание и човечност, с бездънен психологизъм и огромна храброст търси отговорите на тези въпроси. Това е една история, която за следващ път осветява грозните пукнатини във фасадата на нашата заблуда, че живеем в обективен свят.

 книга Ciela Ciela

Джоди Пико (1966) е световноизвестна писателка с над 20 романа, измежду които и познатите на българския четец „ Десетият кръг ”, „ Споделен живот ” и „ Домашни правила ”. „ Малки огромни неща ” излиза през 2016 година и още с дебюта си оглавява класацията за най-продавани книги на New York Times.
 Когато модата срещне „ Прощално “, „ Вчера “ и „ Крадецът на праскови “, или по какъв начин да се облечеш в български стихове и филми Edna предлага Когато модата срещне „ Прощално “, „ Вчера “ и „ Крадецът на праскови “, или по какъв начин да се облечеш в български стихове и филми
Пико е в топ 10 на най-влиятелните живи ученици на Принстънския университет, а през март 2019 година бе оповестено, че ще получи Sarah Josepha Hale Award на специфична гала през септември в Операта в Нюпорт, Съединени американски щати. Престижното отличие се дава годишно в Нова Англия от 1956 година насам за специфичен принос в областта на литературата и носи името на известната американска писателка, която дава началото на традицията Денят на благодарността да се чества в последния четвъртък на ноември.

За „ Малки огромни неща ” в The Washington Post означават: „ Най-важният разказ, който Джоди Пико в миналото е писала.” На български език романът излиза в превод на Анна Карабинска-Ганева. Оформлението на корицата е на Фиделия Косева.

*

„ Не всичко, против което се изправяме, може да бъде променено. Но нищо не може да се промени, в случай че не се надигнем против него.”

Джеймс Болдуин
.month-theme.image-container { background: url(https://m4.netinfo.bg/media/images/39253/39253496/1600-400-tema-na-meseca-08.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  10 любопитни обстоятелството за котките Тайният живот на домашните любимци 10 любопитни обстоятелството за котките  10 правила, които би трябвало да знаете при дресировката на кучето си Тайният живот на домашните любимци 10 правила, които би трябвало да знаете при дресировката на кучето си  Как лятната разходка до вилата може да бъде рискова за котката ви или в резюме за котешкия СПИН Тайният живот на домашните любимци Как лятната разходка до вилата може да бъде рискова за котката ви или в резюме за котешкия СПИН Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР