Едно нещо е нужно, за да се разбираме помежду си

...
Едно нещо е нужно, за да се разбираме помежду си
Коментари Харесай

Как да създавате доверие чрез езика на тялото

Едно нещо е нужно, с цел да се разбираме между тях и да успеем: доверието. То е неотменима съставна част от триумфа на всяка продажба на търговец и презентация на маркетолог. 

В бизнеса се опитваме да накараме хората да ни се доверяват, макар че това не е елементарно. За благополучие, има някои стъпки, които можем да предприемем за по-добри резултати.

Тук следват 5 секрети от езика на тялото, с които ще печелите повече доверие сред хората. Как? 

  • Очите. 

Първото значимо нещо, когато градите доверие, е да гледате хората в очите. Това е едно от нещата, които подсъзнателно виждаме, когато се срещнем с някой - било то търговец в магазин или клиент, на който се опитваме да отправим оферта. Някога опитвали ли сте да говорите с човек, който непрекъснато се върти и оглежда в разнообразни направления? Това показва липса на интерес, разпръскване и даже недобросъвестност. Когато говорите, поддържайте добър и постоянен контакт с очите.

  • Стойте изправени. 

Каквато и лидерска позиция да търсите, задайте си следния въпрос: " Раменете ми изправени ли са? ". Вашата стойка издава повече, в сравнение с сте предполагали. Прегърбената позиция и отпуснатите плещи демонстрират липса на самонадеяност или усърдност. Ако желаете другите да ви възприемат като способни, изправете раменете.

  • Отворени прегръдки.

Стане ли дума за ръцете, запомнете да ги държите отворени. Ако са сковани или сложени зад тила ви, изглеждате претенциозно. Ако пък ги скръстите пред гърдите си може да се сторите заплашителни. Ако въпреки всичко би трябвало да ги скръстите, дано да е в свободна поза. Така ще изглеждате по-отворени и хората ще имат съображение да ви имат вяра.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР