Едно лого може да се обобщи само с три думи:

...
Едно лого може да се обобщи само с три думи:
Коментари Харесай

Анатомията на едно страхотно лого

Едно лого може да се заключи единствено с три думи: икона, шрифт и цвят. Но работата, която отива в проектирането на всеки от тези детайли, е голяма. В дългогодишната си кариера като сериен бизнесмен открих от първа ръка цената на гарантирането, че всяко лого е допустимо най-добре проектирано за дълъглетието и триумфа на компанията, която съставлява.

Готови ли сте за урок по анатомия? Ето главните детайли, които влизат във фантастичния дизайн на лого.

Графика, която дава отговор на марката 

Може да сте решили да употребявате елементарна дума или лого с писмен знак. Ако това пасва най-добре на вашата марка, давайте, само че множеството марки – над 60% съгласно някои статистики, използват комбинирано лого, включващо както дума, по този начин и графика или икона.

Когато избирате вашата графика, ето най-важното, с цел да гарантирате, че вашият избор е най-хубавият за триумфа на логото и марката зад него.
Избягвайте графики, които са прекомерно общи и не се открояват от тълпата. Стандартните стокови изображения или иконография може да са добра насочна точка, с цел да ви дадат визия какво желаете, само че си поиграйте с тях, с цел да сте сигурни, че това е най-точният жанр за вашата компания.Уверете се, че вашият графичен жанр не е ням. Тонът и известията са наложителни за положителния графичен дизайн. Ако стартирате високотехнологичен стартъп за известност, авангардна, странна, анимационна графика няма да ви пасне да вземем за пример.Проверете за мащабируемост. Колко добре се демонстрира вашата графика в разнообразни размери? Уверете се, че е векторно изображение, с цел да избегнете проблеми с пикселизацията и евентуална загуба на елементи.Не бъдете подражател. Това постанова задълбочено изследване на пазара и разбор на евентуалната конкуренция. Имитиращите или лъжливи дизайни съвсем неизбежно водят до неподходящи съпоставения.
Дайте приоритет на яснотата във вашия шрифт 

Изборът на вашия шрифт е идната огромна част от съставянето на страховит дизайн на лого. Изборът на шрифт е неразделна част освен от удобството на потребителя на логото, само че и от цялостната уникалност. Ето някои ключове, които да търсите:
Четливост и четивност. Можете да ги употребявате взаимозаменяемо, само че това са термини, които макар че са разнообразни, са свързани. Четливостта се отнася до обособените букви и думи и до каква степен лесни са за схващане. Четивността се отнася до това дали текстът като цяло може да бъде прочетен и какъв брой елементарно е да се направи това. Те са основни за избора на шрифт, защото във вашето лого има стеснен брой букви от писмеността. Проверете всеки един за четливост и се уверете, че работят дружно тъкмо за цялостна четивност. Изборът на цвят също играе роля в това, както в цвета на шрифта, по този начин и в цвета на фона, само че ще приказваме повече за това по-късно. Психология на избора на шрифт. Най-общо казано, ние сме склонни да свързваме избрани черти и характерности с избрани видове шрифтове, като да вземем за пример серифите, които се преглеждат като надеждни и обичайни, безсерифите - като юношески, а шрифтът като изобретателен и неповторим. Това може да се употребява, с цел да пасне на посланията на вашата марка и да повлияе на първото усещане, което прави вашето лого. Потенциал за брандиране. Как определеният от вас шрифт ще работи върху други елементи от марката? Брандирането работи най-добре като сплотено цяло, където обособените детайли се употребяват наново за познаване и надеждност. Разчитайте на потреблението на шрифта на вашето лого в други области на идентичността на марката и проверете четливостта и четивността по отношение на други евентуални използва.
Направете го запаметяващо се с избора на подобаващ цвят 

Избраните от вас цветове могат да изградят известността на вашата марка и да я създадат запаметяваща се. Ето ключовете към положителния избор на цвят.
Психология на цвета. Точно както при шрифтовете, ние извеждаме избрани черти от цветовете и те провокират избрани усеща и реакции. Различните демографски групи също имат желани цветове. Използването на цветовата логика на психиката в брандирането може да издигне лого дизайна. Избягвайте потреблението на прекалено много цветове. Повечето специалисти по дизайн предлагат не повече от две или три.
Внимателният избор на цвят въздейства върху запомнянето на марката. Използването на присъщ цвят във вашето лого и във вашата марка може да усили известността на марката с 80%.

Сглобяване на всичко 

Спецификите на лого дизайна варират според от компанията зад логото, дизайнера и самия дизайн. Някои получават ентусиазъм и съумяват да го изработят по-бързо. За други да получат съвършения дизайн на логото е дълъг и сложен опит. Няма сигурен метод да се подсигурява триумфът на дизайна на лого всякога, както не съществува метод да се подсигурява триумфът на ново бизнес начинание. Но тъкмо както опитът в света на предприемачеството ще ни помогне при идващото ни пускане, задълбоченото схващане на положителния дизайн на лого ще ни помогне да претеглим възможностите в наша изгода. 

Източник: Захир Додхия за 

Превод и редакция: Нели Тодорова              
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР