Едно е сигурно – не е… сигурно, че Кубрат ще

...
Едно е сигурно – не е… сигурно, че Кубрат ще
Коментари Харесай

Цялата истина за огромната истерия около Кобрата и напомпания му национализъм*

Едно е несъмнено – не е… несъмнено, че Кубрат ще се бие с Джошуа за международната купа
Че Кубрат Пулев победи, победи – факт. Хората му ръкопляскат и му се радват. Заслужено. Браво и на него, както и на брат му Тервел, чиито триумфи остават в сянка. Но въпреки всичко се виждат…
Има обаче някои неща, които леко смущават и ние ще ги кажем на Кобрата и щаба му в прав текст. Без заобикаляне. Което не значи, че не тачим триумфите му и не сме българи.

„ Новината ”, че след успеха си над Хюи Фюри нашият боксьор си е обезпечил мач за купата с Антъни Джошуа, е мит.
Кубрат Пулев към този момент е кандидат за международната корона на IBF, само че не е на 100 % несъмнено, че ще играе ТОЧНО с британеца.
Първо, Джошуа разполага с към две години, в които може да провежда мач, с цел да отбрани пояса си във въпросната версия. Преди това обаче той ще има други дуели, някои от които евентуално ще бъдат обединителни. Т.е. – за всички притежавани от британеца титли. Припомняме, че Антъни е притежател на четири от петте пояса, един от които е в ръцете на Дионтей Уайлдър. Очаква през идната година да се състои борба сред двамата, а спечелилият да грабне всички трофеи. Така че – в случай че Уайлдър завоюва, той ще се окичи в това число и с короната на IBF.

Второ, на 1 декември обаче Уайлдър ще се изправи против Тайсън Фюри, като залог е неговият трофей. Падне ли, тогава Фюри ще желае да се бие с Джошуа. Което значи мач за всички пояси сред него и Джошуа.
Трето, в случай че Джошуа се бави и не уточни дата за конфликт с Кобрата, българинът също ще има други мачове, в които може да загуби правото си на кандидат на въпросния пояс.
Четвърто, Джошуа има очакван мач за април следващата година. Засега не е оповестено кой ще му бъде противник, само че е ясно, че няма да е нито един от тримата – Пулев, Фюри или Уайлдър. Не е ясно и кои трофеи ще заложи Антъни.

Има и още, и още разновидности. С две думи – цялостна каша…
Така че – дано не се заблуждава обществото, че видите ли Кобрата си е изпекъл работата и му остава още един дуел против Джошуа, с цел да стане международен първенец.

Друго, което малко или доста се набива на очи, е обикновеният популизъм на Кубрат Пулев. Факт е, че индивидът си обича родината, само че някои негови изявления са прекомерно натруфени. Постоянните изявления, че до болежка е завързан към България и че е подготвен да почине за българския народ преди години може да се стигали до сърцето и душата на фена, само че през днешния ден звучат малко преекспонирано.

Даваме образец с многото наши персони, влезнали вечно в златната история освен на българския, само че и на международния спорт – борци, боксьори, щангисти, футболисти, волейболисти, гимнастички, баскетболисти, тенисисти. Да не ги изреждаме всичките.

Нито един от тях не е бил толкоз краен в изявленията си, че ще почине за Родината, че живее единствено и само за нея. Те не говореха доста, а действаха. И печелеха. И народът отново си заобича. И ще ги обича.

Кобрата, очевидно в желанието си да се хареса още и още на почитателите, не стопира да рецитира едни и същи стихове. Вече изтъркани. И е извънредно време да разбере, че и без сходен шовинизъм той отново е измежду любимците на народа.

Нека не се не помни и друго. Кубрат Пулев е измежду великите ни боксьори, само че не е най-великият. Това, че през години доста от тях са печелили олимпийски и международни трофеи в аматьорския бокс, не ги оставя на по-ниско ходило в йерархията на мъжкия спорт.

За край къса забележка към тези, които отразяваха мача в събота. На няколко пъти се натъртваше, че Кобрата играел против Фюри. Да, само че не против същинския Фюри, а срещу… братовчед му.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР