Едно добре познато графично изображение разкрива своята история днес. На

...
Едно добре познато графично изображение разкрива своята история днес. На
Коментари Харесай

Истории зад датата: На 26 май европейската общност приема своят флаг

Едно добре познато графично изображение разкрива своята история през днешния ден. На днешната дата преди 35 години европейската общественост приема своят байрак. Знамето се състои от кръг и 12 златни звезди на наследник декор. Въпреки че това знаме нормално се свързва с Европейския съюз, в началото то е употребявано от Съвета на Европа и е предопределено да показва Европа като цяло, а не някоя съответна организация.

От 1992 година, когато е признат договорът от Маастрихт - използването на флага се управлява взаимно от Евросъюза и Съвета на Европа. Флагът се появява на всички евро банкноти, а звездите - на евро монетите. През годините е имало предложение звездите да са реципрочни на страните от европейското семейство, само че това в никакъв случай не е признато. Легенда споделя по какъв начин при разисквания италиански пратеник възразил, че звездите не би трябвало да се усилват на 13, тъй като това носи злощастие, а също така на ранните знамена на Съединените щати има същия брой звезди. Накрая звездите остават 12 - число без политически подтекст и знак на съвършенство и комплектност.

На 26 мaй през 1896 година най-старият пазарен показател е оповестен за първи път

В последните години на 19 век - американците стартират да наблюдават зорко нещо, наречено показател на Дау Джонс. На 26 мaй през 1896 година най-старият пазарен показател е оповестен за първи път. При първата си поява показателят е образуван като междинна аритметична стойност на цените на акциите на 12 американски промишлени компании. А с днешна дата обгръща цeнитe нa 30 oт нaй-гoлeмитe и cтaбилни пyблични ĸoмпaнии в CAЩ и ce cчитa зa индиĸaтop зa cъcтoяниeтo нa aмepиĸaнcĸaтa иĸoнoмиĸa.

Онова, което се вкарва като оригиналност, е методът за разбор на финансова информация. Целта е да предвиждат евентуални промени на цените на основата на ценови закономерности – и аналогични промени в предишното при сходни условия. През годините доста познавачи на търговията с акции са вложили в т. нар сини чипове и са се превръщали в същински богати хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР