Едни оцелял е бил изваден от отломките след вчерашната експлозия

...
Едни оцелял е бил изваден от отломките след вчерашната експлозия
Коментари Харесай

След взрива в мината в Сибир е изваден от отломките един оцелял

Едни оживял е бил изваден от отломките след вчерашната детонация в сибирската каменовъглена мина " Листвяжная " и откаран в болница, написа през днешния ден в обществена мрежа губернаторът на съветската Кемеровска област Сергей Цивильов, представен от ДПА.

Новината идва часове откакто от избавителните служби оповестиха, че няма възможност да бъдат открити живи хора и споделиха, че починалите са 52-ма, съобщи

Цивильов добави, че от мината са извадени шест тела, на трима миньори и трима спасители. Преди това губернаторът сподели, че 38 миньори и 11 спасители са на лекуване в болница, множеството от които поради вдишани отровни газове.

Според специалисти ще бъдат нужни дни, с цел да бъдат открити останките на всички жертви. Властите допускат, че измежду починалите са 46 миньори и

Експлозията е станала в ранните часове на през вчерашния ден, като повода още не е изяснена. Преди днешното известие за планове оживял съветското министерство за гражданска отбрана сподели, че сега на случая 239 индивида са обитавали в мината в Кузнецкия въгледобивен регион, отстоящ на към 3000 км източно от Москва. Впоследствие от ведомството прецизираха, че по време на гърмежа подземен е имало 285 индивида.

Директорът на мината и други двама високопоставени членове на управлението са били арестувани през вчерашния ден, сочат данни от следствения комитет. Днес са арестувани и двама държавни специалисти, които неотдавна са инспектирали ограниченията за сигурност в " Листвяжная ", съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР