Едни от последните произведения на германския композитор Франц Шуберт ще

...
Едни от последните произведения на германския композитор Франц Шуберт ще
Коментари Харесай

Глас и пиано съживяват "Лебедовата песен" на Франц Шуберт

Едни от последните творби на немския композитор Франц Шуберт ще звучат в декемврийския концерт от поредицата за камерна музика " Мотив ". Той ще бъде на 2 декември от 19.30 ч. в столичната изложба " Оборище 5 ". Сцената е определена в духа на артистичната идея на концертната поредност за стеснен брой фенове и директно другарство сред музикантите и публиката.

В галерията на едноименната софийска улица уредниците от " Модо България " ще показват българския баритон Алек Аведисян - солист в австрийския отбор на Тиролския държавен спектакъл и притежател на няколко интернационалните награди. Той ще си партнира с пианистката и артистичен шеф на " Модо България " Венета Нейнска.

Концертът носи името " Лебедова ария ", както се е казвала и оповестената посмъртно сбирка от 14 творби на Шуберт. Предполага се, че със заглавието издателят ѝ, германецът Тобиас Хаслингер, е желаел да притегли внимание към новото си издание с опита си да убеди публиката, че това е едно от последните неща, които композиторът написа. Детайлите към тази история обаче още не са изяснени.

Музикалните творби от този концерт са по текстовете на тримата поети Лудвиг Релщаб, Хайнрих Хайне и Йохан Габриел Зайдл.

 Пианистката и артистичен шеф на
© "Модо България "

Пианистката и артистичен шеф на " Модо България " Венета Нейнска

Още преди да приключи образованието си в Националната музикална академия " Панчо Владигеров " Алек Аведисян е притежател на награди от няколко певчески състезанието. Участва в майсторските класове на оперното сопрано Сона Газарян и бас-баритона Том Краузе.

За първи път в българската опера Аведисян взе участие в спектаклите " Дон Паскуале " и " Любовен елексир " на композитора Гаетано Доницети.

Във Франция той се показва в редица концерти с арии от френски, съветски и немски опери и дебютира с изява на Festival de Radio France в Монпелие.

Аведисян печели трето място в Международния оперен конкурс в италианския град Сполето, а също по този начин е притежател на премията " Кристална лира " на Съюза на музикалните и танцови дейци за най-хубав млад реализатор.

От 2013 до 2016 година оперният артист взима присъединяване в спектакли както в страната, по този начин и в чужбина и към този момент трета години е част от австрийския отбор на Тиролския държавен спектакъл.

Венета Нейнска приключва Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " в класа на Любов Шишева. Продължава образованието си в Южнокалифорнийския университет в Съединени американски щати, където ѝ преподава световноизвестният пианист Джон Пери.

Магистърската си степен с цялостна стипендия получава в Лондон от учебното заведение за музика и спектакъл " Гилдхол ".

Междувременно взе участие в майсторските класове на музикантите Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле.

Билетите към този момент са в продажба на касите на " Ивентим ", както и онлайн тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Концерти "Мотив " (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР