Едни от най-големите потърпевши от пандемията несъмнено бяха BTL агенциите.

...
Едни от най-големите потърпевши от пандемията несъмнено бяха BTL агенциите.
Коментари Харесай

Най-големите BTL агенции

Едни от най-големите пострадали от пандемията безспорно бяха BTL организациите. Липсата на събития и опция за промоции в точките на продажба разклатиха съществено бизнесите им. Поетапното отпадане на ограниченията година по-късно ускори желанието на хората за събития онлайн и включването им в разнообразни интензивности като опит за наваксване на пропуснатото. От това се възползваха и организациите. След турбулентната 2020 година всички най-големи BTL организации регистрират двуцифрен растеж в бизнеса им през 2021 година, а общите им доходи доближават общо 16.8 млн. лева, или над 50% растеж на годишна база.

Тази година в класацията попадат единствено пет компании. От подреждането излиза организацията Smart Communications, която дълги години заемаше челни места в BTL класацията на " Капитал ". По думите на изпълнителния шеф Димитър Радев бизнесът към този момент е с нов фокус към цифровите услуги. " Бяхме прекомерно фокусирани в организирането на промотъри като главен запас за въздействие върху държанието на крайния консуматор. След " коронавирус времето " това към този момент е стар модел. Направихме идната крачка и включихме повече нови технологии като image recognition, AI, Big data и други ", споделя той.
Лидерски растеж
За втора поредна година отпред на класацията с огромна преднина застава организацията A Team със 72% растеж в приходите до 6.7 млн. лева за 2021 година " Реализирахме огромни събития и новаторски промоции. Разгърнахме типовете производства на рекламни материали както за търговски обекти в съвременна и обичайната търговия, по този начин и за клубове, питейни заведения, заведения за хранене. Заложихме на съвременни, впечатляващи, даже екстравагантни съоръжения в обектите ", разяснява Христина Ванчева, ръководещ шеф на организацията.

На второ място се класира Locals с 3.8 млн. лева доходи за 2021 година, което съставлява растеж над 67%. За да се приспособяват към измененията на пазара, от организацията, от една страна, се концентрират върху усъвършенстване на процесите в екипа, а от друга, приоритизират дълготрайните партньорства с клиенти и такива, които правят оценка като стратегически за бъдещето на бизнеса.
Реклама
С доходи 2.4 млн. лева и растеж 23% третото място в класацията заема организацията Clockwork. Ръстът на бизнеса се дължи на BTL интензивности в композиция с медийни и креативен решения. " В сферата на немедийните връзки се усилва делът на В2В интензивностите, спонсорски интензивности, онлайн събития, мърчандайзинг за сметка на директната връзка с крайния консуматор - В2С интензивностите, т.е., понижава делът на промо активациите по местата на продажба ", добавя ръководещият шеф на Clockwork Петя Петкова.

На 4-то място в класацията попада Qwerty Promotions с растеж в бизнеса през 2021 година 26% до 2 млн. лева По думите на Явор Антонов, ръководещ шеф на организацията, клиентите към този момент имат по-голямо предпочитание да осъществят огромни корпоративни събития за показване на артикул или услуга, в сравнение с активации на мястото на продажба или промоции вид семплинг и интензивности " купи и завоюва ". В края на класацията с 1.9 млн. лева доходи за 2021 година на пето място попада Format Vision с растеж съвсем 28% на годишна база.
Какво следва
По думите на някои от най-големите организации от ден на ден се размиват границите сред другите информационни услуги. Затова, с цел да оцелеят в рецесиите, бизнесите не престават да работят в посока разширение на активността си. " Клиентите към този момент работят с по-малко, само че надалеч по-могъщи като пълномощия и функционалности организации. Вече са жизнеспособни концепциите, които обезпечават на първо място успеваемост за бизнеса на клиентите ни ", споделя Ангел Лесов, ръководещ сътрудник в организацията Locals.
Реклама
Остават обаче и добре познатите проблеми. " През идната година ще се ускори казусът с намирането на фрагменти от всички области и структури на деяние както от високо управническо равнище, по този начин и неквалифициран личен състав ", споделя Явор Антонов.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР