Едни от най-добрите световни и български джазмени ще се изявят

...
Едни от най-добрите световни и български джазмени ще се изявят
Коментари Харесай

Три дни джаз ще звучи в Южния парк на София на "A to JazZ Festival"

Едни от най-хубавите международни и български джазмени ще се изявят на тазгодишния " A to JazZ Festival ", оповестиха уредниците. На 6, 7 и 8 юли Южният парк в София ще бъде мястото, на което всички фенове на джаза ще могат да слушат една от най-хубавите селекции на реализатори досега.

Първата фестивална вечер ще бъде открита с дебют на най-новата българска тайфа, основана преди няколко месеца - Soleil, отпред с певицата Милена Цанова. След тях на сцената ще се качат Лили Илиева и квартет " Минимум ", които ще показват първия си албум No Stars At All.

Glo Bal Kan ще показват стратегия в етно джаз жанр и ще изсвирят авторски пиеси, с мостри от достоверния български, балкански и международен фолклор. Проектът е основан по концепция на кавалджията Недялко Недялков.

Вечерта в парка ще приключи с носителката на 5 награди " Грами " Lalah Hathaway. За българската аудитория тя ще показа новия си албум Honestly.

 Носителката на 5 награди
© A to JazZ fest

Носителката на 5 награди " Грами " Lalah Hathaway

В събота програмата ще стартира с Божидар Trombobby Василев, а незабавно след него на сцената ще се изявят триото Dock In Absolute от Люксенбург и литовският секстет Dainius Pulauskas.

Акцентът на вечерта ще бъде комплициран от джаз певицата Jazzmeia Horn и нюйоркския й квартет. Тя също ще показа новия си албум - A Social Call.

 Джаз певица Jazzmeia Horn
© A to JazZ fest

Джаз певица Jazzmeia Horn

На последния ден публиката ще се срещне първо с българо-американската музикална група Тwo Cities One World, които ще показват авторска музика и песни с неравноделни ритми, само че в съвременна комбинация от хип-хоп, джаз, соул и фюжън.

Младежкият джаз оркестър JM Jazz World Orchestra ще засвири по-късно. Програмата ще продължи с Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет, които ще показват музикалния театър " Да хвърлим операта в джаза ".

Последният реализатор на A to Jazz тази година, който ще закрие фестивалната стратегия, е артистът, спряган също и за актуален виртуоз на Хамонд орган - Cory Henry & The Funk Apostles.

Повече детайлности за програмата на главната сцена може да прочетете тук.

 Cory Henry & The Funk Apostles
© A to JazZ fest

Cory Henry & The Funk Apostles

С Havana джем сешъни ще не престават и трите фестивални вечери с начало 23.00 ч. в клуб Caché.

И тази година уредниците вършат музикалната работилница за деца A to JazZ KIDS. Образователната стратегия е метод за запознаване на най-малките с главните детайли на джаз музиката, показани посредством игри, приказки и истории. Програмата може да видите тук.

Най-новото встъпление в програмата на фестивала е с името A to JazZ TALKS и е планувано за професионални полемики и уъркшопи на тематики, свързани с развиването на джаза и импровизационната музика в Европа и света.
Повече информация има тук.

Входът за всички събития е свободен, а фестивалът се организира с поддръжката на Столичната община, Министерството на културата и фондация " Америка за България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР