Едната от изстреляните от Северна Корея ракети е нов клас

...
Едната от изстреляните от Северна Корея ракети е нов клас
Коментари Харесай

Една от изстреляните от КНДР ракети била нов клас

Едната от изстреляните от Северна Корея ракети е " нов клас " непознато оръжие, за което се изисква " повече разбори и оценки ", разгласи генщабът на Южна Корея, представен от " Йонхап ".

По-рано медии оповестиха, че КНДР е изстреляла минимум две ракети с дребен обсег.

Новата ракета е прелетяла разстояние от 690 километра на 50 километра височина.

Говорител на генщаба добави, че севернокорейският водач Ким Чен-ун неотдавна е посетил района, откъдето са изстреляни ракетите и че сега Пхенян организира летни военни учения.

Северна Корея е изстреляла две ракети с дребен обхват към Японско море, което наподобява е за усилване на натиска над Съединени американски щати и приемане на повече отстъпки преди нуклеарни договаряния с Вашингтон.

" Северна Корея изстреля една ракета към 05:34 часа и друга в 05:57 часа от полуостров Ходо до източния крайбрежен град Уонсан към Японско море ", оповестиха от генщаба на Южна Корея.

Едната ракета е прелетяла към 430 километра, а другата - 690 километра. Генералният щаб добавя, че са прелетели на височина 50 километра.

" Ние установихме някои характерности, които демонстрират, че втората ракета може би е нов клас, което изисква повече разбори и оценки ", разкриха от генщаба.

Предполага се, че ракетите са изстреляни от самоходна ракетна установка и са паднали в Японско море.

Твърде рано е да се каже дали са балистични ракети, също по този начин дали двете ракети са един клас, дали са с един и същи обхват на деяние, дали са същите като изстреляните от КНДР през май.

Изпитанието е осъществено 77 дни след тестването на ракети от Пхенян при започване на май.

Експерти разясниха, че изстреляните през днешния ден ракети са свързани със севернокорейска версия на съветската квазибалистична ракета с дребен обхват " Искандер " - балистична ракета земя-земя, известна като KN-23. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР