Една значителна част от живота си човек прекарва в сън,

...
Една значителна част от живота си човек прекарва в сън,
Коментари Харесай

Цветни сънища

Една забележителна част от живота си човек прекарва в сън, с цел да почине тялото му и да се зареди с сила за времето на будуване. През това време обаче интензивността не стопира, тя минава в развой на сънуване. Всички хора сънуват, даже тези, които настояват, че не го вършат. Те просто не помнят сънищата си.

Видове сънища. Цветни сънища

Сънят е забавна територия, която към момента не е изследвана и разбрана изцяло. Знае се, че някои хора сънуват в черно-бели цветове, други сънуват от време на време цветно. В предишното се е считало, че цветните сънища са симптом за психическо разстройство, само че в този момент това е опровергано.

Според резултатите от проучванията към 12 % от хората сънуват напълно в черно и бяло. Останалите сънуват и цветове. Знае се, че единствено малко над 4 % от хората до 25-годишна възраст имат единствено черно-бели сънища, за разлика от предходни проучвания, когато този % е бил много по-висок. Едно от догатките за изменящата се наклонност с цветните сънища е появяването на цветната телевизия.

Още една констатация от изследванията е, че цветни сънища се следят по-често при хора с богато въображение и по-ярка емоционалност.

Друг аспект на цветните сънища е разгадаването на символиката на цветовете, в които хората сънуват.

Какво значат цветовете в сънищата

Зелен цвят

Най-често хората, които сънуват цветно, виждат зелен цвят насън. Той се асоциира с младост, хубост, здраве, вяра и реализиран баланс.

Червен цвят

Червеният цвят асоциираме с огъня, кръвта, физическата мощ, само че също и със пристрастеността. Сънуването в алено се счита за знак, че следва буйна обич и евентуално женитба.

Бял цвят

 сънуване в бяло

Белият цвят приказва за непорочност - в помислите, делата и връзките. Сънуването му е добър знак, хората в близост са добре ситуирани и с чисти намерения.

Син цвят

Това е цветът на духовната сила. Ако цветът доминира в съновиденията, то сънуващият се отличава с разсъдък и отлична вътрешен глас.

Жълт цвят

Този цвят незабавно поражда мисли за слънцето, свободата, веселието, оптимизма. Асоциацията с него също е за сила, триумфи, благополучие. Близкият до него оранжев цвят приказва за духовна мощ.

Розов цвят

Розовите сънища зареждат с усеща на наслада и обич. Не инцидентно изразът е нарицателно за красиви и чисти фантазии.

Черен цвят

Черният цвят символизира неприятности, разочарования, компликации и от време на време гибел, както в действителния живот, по този начин и в сънищата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР