Една задръстена звезда е 359-ата премиера в Сатиричния театър. Премиерата

...
Една задръстена звезда е 359-ата премиера в Сатиричния театър. Премиерата
Коментари Харесай

Една задръстена звезда идва в Сатирата

" Една задръстена звезда " е 359-ата премиера в Сатиричния спектакъл. Премиерата е на 10 октомври, научи Lupa.bg.

Автори на пиесата са Слав Танев и Боряна Иванова. " Това са имена, които не са известни в драматургичните среди, само че аз работя с тях много от дълго време и одобрявам метода им не мислене ", споделя шефът на Сатирата Калин Сърменов. Той е режисьор на спектакъла, негови са и стиховете, които актьорите извършват.

В ролята на задръстената жена е Полин Лалова, съседът е Петър Калчев, пожарникар - Иван Панев, служител на реда - Борислав Захариев, другарка - Александра Сърчаджиева, журналистка - Елена Атанасова. Участват и студенти от театралния лицей " Любен Гройс ".

" Една изключителна обстановка в един елементарен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на индивида - опцията да се надсмее над себе си даже тогава, когато приказва за неща, кодирани в същността му, като егоизма. Егоизмът не е плод на нашето време. Това е част от човешката същина. Част от нашето несъвършенство и част от устрема ни да го разберем ", разказва Калин Сърменов.

" Неразбирането ни кара да оправдаваме всичко, с цел да можем да продължим напред и да избегнем самотата. Човек не си дава сметка, че е уединен поради личния си нарцисизъм и не схваща какъв брой малко е належащо да промени, да се откаже, да одобри, да преструктурира, с цел да бъде благополучен.

И несъмнено, виновността в никакъв случай не е в нас. Тя е там някъде, забулена в оправдания, в условия и искания. Всичко това обаче не значи, че би трябвало да се предаваме и да не се борим със себе си ", разяснява режисьорът.

Сценографията е на Антония Попова и Кирил Наумов, а костюмите са на Боряна Семерджиева. Хореографията е на Татяна Янева. Музиката е на Асен Аврамов. 3D анимацията е на Петър Петров.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР