Една вечер в края на февруари Аник Кевремон гледа телевизия

...
Една вечер в края на февруари Аник Кевремон гледа телевизия
Коментари Харесай

Свлачище заплашва да погълне крайбрежни къщи


Една вечер в края на февруари Аник Кевремон гледа телевизия със брачна половинка си в хола на техния дом, ситуиран на канара в Нормандия (северозападна Франция). и усещат по какъв начин земята трепери под краката им, споделя Ройтерс.

На идната заран двойката е шокирана. Вдигат щорите и поглеждат през прозорците си - част от скалата Cap Fagnet покрай къщата им. Площта, която водата е „ отхапала “ от сушата е с широчина 40 метра, като свлачището е скъсило сушата с 15 метра.

За благополучие няма потърпевши или ранени. Но навръх тази канара е , на която предходния ден са седели хора. Там е имало и кръст - локална забележителност.

„ Имаше скамейка, където хората сядаха следобяд, и всичко това падна. просто изчезна “, споделя Кевремон пред кореспондент на организация Ройтерс. Показва му и фотография на скалата, направена десетилетия преди да се задейства свлачището.

Според кмета на град Фекамп - Дейвид Русел, в този регион е нещо обикновено. Само през 2022 година управляващите са записали 60 такива случая. Новото обаче е рисково покрай жилищата на хората.

Зам.-кметът Пиер Обри допуска, че причина за свлачищата са необикновените климатични феномени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР