Една трета от младите мъже в Германия намират за приемливо

...
Една трета от младите мъже в Германия намират за приемливо
Коментари Харесай

Една трета от младите мъже в Германия смятат, че насилието срещу жени е приемливо

Една трета от младите мъже в Германия намират за задоволително потреблението на принуждение против дами, съгласно ново изследване, провокирало отвращение измежду деятелите за тъждество сред половете, съобщава CNN.

Проучването е поръчано от детската благотворителна организация „ План интернешънъл Джърмъни “ (Plan International Germany). Констатациите са оповестени в районния вестник „ Вестдойче алгемайне цайтунг “. Група от 1000 мъже и 1000 дами на възраст 18-35 години от цяла Германия са били помолени да дадат мнението си за това какво е неустрашимост за извършеното онлайн изследване. 

34 на 100 от мъжете признават, че са проявявали принуждение към партньорката си, с цел да „ внушат почитание към себе си “.

33 % са споделили, че считат, че е задоволително, в случай че „ без да желаят замахват “ понякога при спор с партньорката им.

Германска група, наречена Федерална организация за тъждество, написа в „ Туитър “ че констатациите са „ шокиращи “.  Германия има едно от най-високите равнища на убийства на дами в Европа – проблем, който се изостри по време на пандемията от ковид, по данни на престъпната полиция, показва CNN.   

Анализирайки отношението към обвинение на жертвата и двойните стандарти, изследването открива, че:

50% от мъжете не биха желали връзка с жена, която е имала доста полови партньори 

20% от интервюираните дами са съгласни с това разбиране. Проучването откри също, че упованията на мъжете и дамите в границите на една връзка се разграничават доста. 

Малко над половината от мъжете – 52%, желаят връзка по модела „ глава на семейство-домакиня “, където те печелят множеството пари за семейството, а грижите за децата и домакинските задания са най-вече за дамата. Над две трети от интервюираните дами не са съгласни, като желаят равни партньорства и споделено взимане на решения. 

 
3 вида токсични сътрудници, които да избягваме
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР