Една трета от анкетираните руснаци заявяват, че се смятат за

...
Една трета от анкетираните руснаци заявяват, че се смятат за
Коментари Харесай

Проучване: Една трета от руснаците се смятат за работохолици

Една трета от интервюираните руснаци декларират, че се считат за работохолици, най-много поради мисълта за работа след работно време и ексклузивен труд и през почивните дни. За това свидетелстват резултатите от изследване на " Работа.ру ", представени от ТАСС.

В изследването са взели участие повече от 3000 стопански дейни руснаци от всички райони на страната. " Според изследването една трета от интервюираните в Русия (33%) се считат за работохолици, 48% понякога се замислят за своя работохолизъм, а 19% са твърдо уверени, че не са ", гласят резултатите от изследването.

Сред аргументите, заради които се считат за работохолици, най-популярна е паниката за работата отвън работно време - 50% от интервюираните страдат от това. Четиридесет и четири % от тях настояват, че непрекъснато работят повече от осем часа дневно, а всеки четвърти (24%) работи и през почивните дни. 14% признават, че пишат и се обаждат на сътрудници по въпроси, свързани с работата, отвън работното място, 13% споделят, че ръководят няколко плана по едно и също време, а еднакъв брой от интервюираните са тревожни и нервни, когато не работят. 12% споделят, че не знаят по какъв начин да се провиснал и да релаксират, написа Българска телеграфна агенция.

По-малко известните аргументи да се диагностицират като работохолици са неналичието на занимания, несвързани с работата (9%), няколко работни места отвън главната работа (8%) и липса на интерес към живота отвън работата и неумението за намиране на занимание (7%). 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР