Една среща между лидерите на Русия и САЩ би била

...
Една среща между лидерите на Русия и САЩ би била
Коментари Харесай

Американски дипломат разкри кой би спечелил, ако Путин и Тръмп бяха провели среща във Виетнам

Една среща сред водачите на Русия и Съединени американски щати би била преференциална и за двете страни. Това съобщи в петък в изявление за Си Ен Ен някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Томъс Пикеринг. „ Има необятен кръг от въпроси за разискване. Президентът Тръм и президентът Путин са двама от най-влиятелните политици в света”, означи той.

Бившият дипломат обърна внимание, че от предходната им среща в Хамбург през юли тази година двамата са имали доста малко контакти. „ Очевидно е, че въпросът с съветската интервенция в предизборната акция в Съединени американски щати помрачи двустранните отношения”, акцентира той. „ Би било потребно обстановката да се промени. Това е преференциално и за двете страни”, сподели още той.

Както БЛИЦ заяви , Путин и Тръмп съумяха да се срещнат във Виетнам. Руският президент пристигна по-рано за общата фотография с участниците в срещата Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие и дружно с останалите водачи зае мястото си на специфичния подиум. Един от последните пристигнали бе Доналд Тръмп.

Путин и Тръмп се ръкуваха и размениха няколко думи пред фотографите, след което се насочиха към залата, в която президентът на Виетнам бе провел церемониален банкет за всички държавни ръководители. Американският президент обаче не дочака края му и си потегли преди всички, без да беседва още веднъж с съветския си сътрудник.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР