Една социална помощ да замени сегашните социални, енергийни и друг

...
Една социална помощ да замени сегашните социални, енергийни и друг
Коментари Харесай

Една социална помощ може да замени сегашните и да покрива различни нужди

Една обществена помощ да размени сегашните обществени, енергийни и различен тип ограничения за обществена поддръжка обмисля общественото министерство.

До 4 месеца ведомството би трябвало да изготви разбор на настоящото законодателство в региона на обществените услуги и помощи и да показа план на Кодекс за обществена поддръжка, който да сплоти в един нормативен акт цялостната държавна политика в региона.

Целта, която ще си сложим за всички типове помощи, е те да бъдат предоставяни както и до момента, само че в по-голяма връзка с обособените обществени услуги, да има по-добър самостоятелен метод, да се окрупнят обществените пакети, сподели общественият министър Деница Сачева.

“Тук въпросът е концептуален, би трябвало ли да имаме толкоз доста небогати хора - да имаме енергийно небогати, водно небогати, обществено небогати, цифрово небогати и по този начин нататък, или би трябвало да приказваме по тази причина да имаме един пакет от месечна помощ, която се дава на разположение, което е обществено едва, с което то надлежно да може да покрие всички свои потребности “.

Според Сачева България не е несоциална страна, повече от 14 милиарда лева е общият бюджет за обществени заплащания, 31% са за обществена политика. “И непрекъснато имаме неодобрение, неефективността на заплащанията постоянно се слагат под подозрение.Има чувство, че страната не поддържа задоволително фамилиите с деца”, разяснява Деница Сачева. Според нея неодобрение има най-много, когато стане дума за отсрочения Закон за обществените услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР