Една предизвикателна рецепта, която изисква хем подготовка, хем много майсторлъкНеобходими

...
Една предизвикателна рецепта, която изисква хем подготовка, хем много майсторлъкНеобходими
Коментари Харесай

Домашен захарен памук

Една предизвикателна рецепта, която изисква хем подготовка, хем доста мурафет

Необходими Продукти

● захар - 5 чаши
● глюкоза - 1 и 1/3 чаши
● вода - 1 ч.ч. + 2 супени лъжици
● оцветител - за храна
● есенция - по желание
● лой - спрей за намазване

Начин на подготвяне

Приготвянето на домакински захарен памук изисква много пространство и специфични мерки. Първо изрежете заоблените горни елементи на телена бъркалка, тъй че да се получи ръчен апарат е идентични телове, подредени на еднообразно разстояние една от друга.

На края на кухненския плот сложете най-дебелата допустима книга с твърди корици, която може да намерите. В средата на страниците и закрепете 2 дървени лъжици на двата й края.

Захванете ги дружно с книгата с ластик, който да ги пристяга и да не разрешава да паднат. Обвийте книгата с найлонов плик, с цел да не я изцапате. Книгата би трябвало да е на края на плота, а дървените лъжици би трябвало да висят над пода. На него застелете много вестници, с цел да не изцапате.

Загрейте в тенджерка на котлона захарта, глюкозата и водата на приблизително висока температура. Използвайте специфичен термометър за захар с цел да измерите температурата.

Щом стане тъкмо 150 градуса, дръпнете тенджерата от котлона, деликатно прехвърлете сместа в огнеупорна стъклена купа. Разбъркайте с есенцията, малко оцветител, с цел да получите предпочитание от вас цвят на захарния памук.

Внимателно вземете изрязаната телена бъркалка и я потопете в сместа. Отцедете леко за секунда-две и с въртеливи придвижвания над дървените лъжици размахайте бъркалката. Получават се тънки захарни влакна. Продължавайте да потапяте в сместа и да размахвате над лъжиците.

Телта би трябвало да е на към 30-45 см над дървените лъжици. Трябва да вършиме необятни и бързи махове от горната страна, с цел да се струпат отмерено захарните влакна. След това навийте получения захарен памук към съчка, дървена пръчица.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР