Една от водещите световни теми през последните седмици стана трагедията

...
Една от водещите световни теми през последните седмици стана трагедията
Коментари Харесай

Подводницата Титан като израз на човешката глупост

Една от водещите международни тематики през последните седмици стана нещастието с батискафа Титан, почнал като приключението на живота за петима души и приключил с тяхната гибел. Тази преживелица обаче навежда на доста размишления: направени ли са всички нужни тествания на капсулата за втурване на такава дълбочина, има ли регулации за сходен жанр опити и супервизия върху осъществяването им, както и какво би трябвало да проучим преди да се хвърлим в адреналина на приключението. Тези въпроси зададе футурологът доцент Мариана Тодорова в предаването " Сценарии от бъдещето " на  Радио " Фокус ".

" През последните години отчетите на Централно разузнавателно управление на САЩ слагат фактора " човешка нелепост “ измежду водещите, които биха могли да застрашат човечеството паралелно със закани от нови пандемии или метеорити от Космоса. В изявление от 2021 притежателят на компанията, производител на туристическата подводница признава за редица неизправности, като цитира военачалник Дъглас Маккартър (американски военачалник, командвал по време на Втората Световна Война Тихоокеанските бойни действия), че човек е запомнян по броя на разпоредбите, които нарушава “, раказа доцент Тодорова.

Според нея в този случай става въпрос на откровена демонстрация на човешка нелепост като потреблението на композитни материали и редица други нарушавания на значими правила.

Повече за трагичния случай с подводницата " Титан ", можете да чуете в звуковия файл. 

Ива Дойчинова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР