Една от водещите компании за компютърна периферия в Азия -

...
Една от водещите компании за компютърна периферия в Азия -
Коментари Харесай

Технологичен старт: Китайска компютърна компания атакува евр...

Една от водещите компании за компютърна външна страна в Азия - „ Jiex-In”, ще направи сериозен опит да влезе на пазара в Европа през Пловдив. Макар и относително нова (китайският производител е учреден преди 6 години), компанията към този момент минава 50 благ. $ оборот единствено в Китай.

Компанията „ Jiex-In” е профилирана в производството на външна страна за компютри. За разлика от редица други съперници в сегмента, китайците са известни с най-ниските цени. Преди няколко години компанията влезе в международните софтуерни вести, като сътвори най-евтината геймърска мишка с вградени RGB-LED подсветки, която тогава струваше едвам 4,50 $, или четири пъти по-евтино от идващия си съперник.



Инвестицията в Пловдив на този стадий е стартова за компанията, като се чака да начало тя да вложи към 500 хиляди евро в центъра си под тепетата. Неговото предопределение първоначално ще бъде главно логистично и маркетингово. Китайците от „ Jiex-In” възнамеряват да започват с 10 души личен състав в града. Велизар Филипов, който ще се занимава с бизнеса на компанията в страната, ни споделя, че упоритостите са за доста по-сериозна активност е Европа и не изключи опцията компанията майка да изнесе и други действия към страната ни.

„ Новото управление на компанията има проекти да пробие първо в Източна Европа, където по традиция има търсене на сходни високотехнологични артикули, само че на по-конкурентна цена “, споделя Филипов. 32-годишният пловдивчанин е учил две години в един от най-престижните университети в Пекин. По време на следването си през 2018 година попада за 3 месеца на стаж в „ Jiex-In”. Още тогава е харесан от мениджърите за човек, който може да приготви активността на компанията в България и Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР