Една от водещите хипотези около заплахата Навални е, че той

...
Една от водещите хипотези около заплахата Навални е, че той
Коментари Харесай

Експерт: Много хора в Русия пият чай и след това им става зле

Една от водещите хипотези към опасността Навални е, че той може да вкара в Русия беларуски сюжет. Това сподели пред " Хоризонт " философът доцент Тодор Тодоров, който проучва случая с съветския опозиционен водач и вероятното развиване на случая оттук насетне. Алексей Навални е в болничното заведение в Омск след хипотетично отравяне, което внезапно утежни положението му по време на полет.

Каквато и версия да се изкаже публично, съмненията към Кремъл към този момент ще са доста съществени, счита Тодор Тодоров. Той разказа една от тезите - че интервенцията е извършена доста добре, тъй като когато се извърши отравяне преди полет, жертвата няма доста благоприятни условия да получи помощ и възможностите за оцеляване внезапно понижават.

„ През последните 20 години много хора в Русия пийнали чай, след което им става доста неприятно. Някои от тях оцеляха, някои не “, акцентира доцент Тодоров и изреди знакови имена на обществени фигури, измежду които Сергей Скрипал, Анна Политковская, Александър Литвиненко, като добави, че „ всички тези хора пият чай тук или там, след което им става зле “.

Едно от обясненията е културата, в която елиминирането на политически съперници стартира да се възстановява, както е било по времето на Сталин. Руската идеология от години слага знак на тъждество и счита врага на Путин или на властта в Кремъл за зложелател на съветските национални ползи и на съветската държавност, означи преподавателят. Това по думите му е „ самобитно геополитическо маскиране и оправдаване на такива покушения “.

„ Другото, което може да се допусне, е, че в Русия има и други центрове на власт, т.е. има освен това или по-високо, има нещо над Путин. /…/ Ние не знаем какви са тези кръгове, тези хора, за които може Путин към този момент да не е чак толкоз значим. И които може да са сметнали, че Навални е по-сериозна опасност или може би знаят нещо, което ние не знаем “, разяснява Тодор Тодоров в предаването „ Преди всички ".

Тодор Тодоров дефинира държанието на съветските лекари като „ меко казано необичайно “, защото изказванията им след постъпването на Алексей Навални в болница оставят „ много въпроси отворени, на които не дават явен отговор “. Ден откакто Навални е в реанимация би трябвало към този момент да са известни аргументите за неговото положение, акцентира доцент Тодоров и изреди появилите се спекулации и догатки - че Навални е бил токсичен с халюциноген, че задачата не е била отравянето му, а дискредитирането му – пияният Навални в самолета.

Протестът в Беларус не може да не успее. Не може да се прави съпоставяне сред протичащото се там и в България, най-малкото тъй като в Беларус приказваме за класическа тирания, а в България имаме просто слаба народна власт, означи доцент Тодор Тодоров.

Протестът в Беларус е подкрепян от всички публични пластове, не е единствено гражданският гръбнак или някаква интелигенция, добави той.

" Протестите в България изричат единствено едно – „ оставка “, те са в някакъв смисъл отрицателни митинги, до момента в който в Беларус има обществени лозунги, една доста мощна единодушие в обществото, което не може да не ни впечатли. Аз мисля, че дните на Лукашенко са преброени. “

„ Не е загадка, че Лукашенко от дълго време не е любим на Кремъл. В същото време на Русия никак не ѝ се желае някакъв прозападен сюжет да се разиграе в Беларус и да изгубят този собствен спътник. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР