Една от причините за новото огнище на африканска чума в

...
Една от причините за новото огнище на африканска чума в
Коментари Харесай

Плъхове може да са една от причините за африканската чума в Шуменско

Една от аргументите за новото огнище на африканска чума в Шуменско може да са плъхове, които са минали металните ограждения. Това сподели ръководителят на Българската организация по сигурност на храните проф. Паскал Желязков пред bTV.

Всичките близо 24 хиляди свине в индустриалната плантация в с. Никола Козлево ще бъдат умъртвени. Тя се намира в гориста околност и аргументите се търсят точно там.
Желязков добави, че  умъртвяването на животните ще стартира във вторник , както и че има специфична площадка за загробване, която ще се обезопаси по този начин, че да не се замърсят подпочвените води.
В региона на общините Каолиново и Паламара има открити случай на африканска чума по дивите прасета, добави ръководителят на БАБX.

Той разясни, че ще има и компенсации след колосалните загуби, а отделянето на здравите от болните свине вътре в комплекса няма по какъв начин да стане, тъй като когато са строени, не е било планувано болестта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правил
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР