Една от първите колички за пазаруване била представена на 4

...
Една от първите колички за пазаруване била представена на 4
Коментари Харесай

Кой и кога изобретил количката за пазаруване?

 количка-в-супермаркет

Една от първите колички за извършване на покупки била показана на 4 юни 1937 година от Силван Голдман – притежател на магазина „ Хъмпти-Дъмпти “ в Оклахома. Дотогава извършването на покупки в супермаркетите ставало с елементарни дребни кошници.

Голдман забелязал, че клиентите стопират да пазарят, когато кошницата се препълнела или ставала супер тежка, а майките с детски колички се оправяли още по-трудно. За да реши този проблем, в началото Голдман карал чиновниците на магазина да взимат цялостната кошница от клиента, оставяйки я на касите, и да дават нов празна кошница. Но това не сработило.

Една нощ Голдман седял в кабинета си, умувайки какво да направи, че клиентите муд а си потеглят с повече стока от супера му. Той намерил сгъваем дървен стол и поставил една кошница на седалката и колелца върху краката му.

Голдман и един от чиновниците му монтьор почнали работа по новия план. Тъй като била въодушевена от сгъваемия стол Голдман наричал количката си „ сгъваема кошница за носене “. По-късно количката била патентована и пусната през поточна линия.

Иновацията не била ведната призната от потребителите. Мъжете намирали количката за извършване на покупки за женска. Жените пък я асоциирали с детска кола. „ Вече отгледах последното си бебе “, споделила подразнена клиентка на Голдман. Но търговецът намерил и на това решение.

Наел няколко мъже и дами, които да бутат новата му количка из магазина и по този начин да покажат нейната полза. По този метод пазарските колички бързо станали известни, а Голдман станал мултимилионер.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР