Една от основните опозиционни партии в Сърбия - Движението на

...
Една от основните опозиционни партии в Сърбия - Движението на
Коментари Харесай

Сръбска опозиционна партия осъди предстоящото посещение на Сергей Лавров в страната


Една от главните опозиционни партии в Сърбия - Движението на свободните жители осъди през днешния ден идното на 7 юни посещаване на съветския външен министър в Белград с оценката, че е недопустимо по време на военната експанзия на тази страна против Украйна министър Лавров да бъде тържествено посрещнат в Белград, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на локални медии.

По този метод Сърбия се слага в ситуацията на единствената страна в Европа, с изключение на Беларус, в която съветски публични лица се посрещат с почести, се споделя в известие на партията.

" Имайки поради декларираната (от Сърбия) поддръжка за териториалната целокупност на Украйна и ясното мнение за неприемливостта на военната опасност против нея, с това (посещение на Лавров) Сърбия изпраща неразбираеми и политически спорни послания към интернационалната общественост и внася спомагателна неустановеност у жителите на Сърбия ", написа в известие на Движението на свободните жители.

Планираното посещаване по никакъв метод не може да въздейства положително на ситуацията на Сърбия, показват от партията.

" Напротив, в случай че визитата се реализира, позицията на нашата страна ще бъде в допълнение усложнена и ще бъде по-трудна, в сравнение с е в този момент. По тази причина единственият рационален ход би бил отсрочване на визитата до края на военните дейности в Украйна или най-малко до началото на публични договаряния за мир ", се акцентира в известието.

Движението на свободните жители заключава, че Сърбия би трябвало да способства за основаване на условия за преустановяване на войната и намиране на спокойно решение на спора, а визитата на Лавров, за жалост, при тези условия не способства за тази цел и напълно несъмнено вреди на Сърбия и нейните жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР