Една от най-ярките звезди на съвременната италианска кинематография - Паоло

...
Една от най-ярките звезди на съвременната италианска кинематография - Паоло
Коментари Харесай

Кино-литературни срещи с Паоло Дженовезе

Една от най-ярките звезди на актуалната италианска кинематография - Паоло Дженовезе, идва в София за формалната премиера на книгата си " Първият ден от моя живот " и едноименната кино акомодация, режисирана от самия него, научи ДУМА от изд. " Колибри ".> " Първият ден от моя живот "
Действието в романа (изд. " Колибри ", превод Мария Добрева) се развива в Ню Йорк в наши дни. На напред във времето са четирима души: мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и дванайсетгодишният Даниел. И четиримата са твърдо решени да се самоубият. Но момент преди да създадат непоправимия жест, чужд човек - или ангел? - ги убеждава да сключат пакт: в продължение на седем дни той ще им покаже по какъв начин животът продължава в тяхно неявяване, след което ще ги остави да решат дали да го прекратят. Така стартира пътешествието им в бъдещето, където ще изживеят завършения на ръба на действителността, ще се сплотят и ще стартират да гледат на себе си и на другите по друг метод. А след седмия ден ще се върнат в първия. И това може би ще бъде първият ден от новия им живот.
Роден в Рим през 1966 година, Паоло Дженовезе е публицист, сценарист и режисьор с автентичен креативен почерк. Режисирал е над 10 кино лентата по свои сюжети, измежду които " Мястото ", " За всичко е отговорен Фройд ", " Съвършено непознати ", пожънали голям триумф, като последният има над 15 римейка и е почетен с премия " Давид на Донатело " за най-хубав филм и най-хубав сюжет. Дженовезе е създател и на няколко романа, измежду които " Супергерои " и " Първият ден от моя живот ", екранизирани ослепително под негова постановка.
Паоло Дженовезе идва в София по покана на " Колибри " и " Синелибри " за две специфични кино-литературни срещи. Освен че ще показа персонално книгата и кино лентата " Супергерои ", които към този момент са познати на немалка част от българските читатели/зрители, Дженовезе ще участва на формалната българска премиера на комедийната драма " Първият ден от моя живот ". Във кино лентата вземат участие едни от най-обичаните италиански артисти - Тони Сервило, Маргерита Буй, Валерио Мастандреа, Сара Серайоко и др.> " Супергерои "
Прожекцията на " Супергерои " (с билети) е на 28 февруари от 18 ч. в " Casa Libri ", а от 20 ч. там ще се състои показване на романа и кино лентата " Супергерои " в наличието на Паоло Дженовезе, с вход свободен. На 1 март от 18,15 ч. в кино " Люмиер " е премиерната прожекция на кино лентата " Първият ден от моя живот " (с билети), а от 20,15 ч., след края на кино лентата, ще се състои диалог с Паоло Дженовезе и показване на едноименния разказ, входът е свободен.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР