Една от най-талантливите ни атлетки Лиляна Георгиева пропуска състезанията тази

...
Една от най-талантливите ни атлетки Лиляна Георгиева пропуска състезанията тази
Коментари Харесай

Решено: Лиляна Георгиева аут до края на сезона

Една от най-талантливите ни атлетки Лиляна Георгиева пропуща надпреварите тази година поради спор с клуба й СКЛАТ „ Тракия “ и треньорката Радмила Станкович. Това стана ясно от конференция, в която участваха председателяj на „ Тракия “ Лиляна Томова, самата Станкович и юрист на клуба.

„ Всичко с Лиляна Георгиева щеше да се реши в нейна изгода. Напрежението обаче ескалира на 19 май по време на шампионат „ Пловдив “, когато тя мина всевъзможни граници. Публично обиди треньорката си и направи непристоен жест към трибуните, където имаше състезатели, треньори и родители, пристигнали да гледат своите деца. Всеки би трябвало да носи следствията за своите дейности “, сподели Лиляна Томова пред публицистите.

„ Не става въпрос за моето его, а за това какъв образец дава на останалите един надарен състезател. Лиляна Георгиева е огромен гений, само че тя наподобява не устоя на ранната популярност. Тя направи въпросния жест, носейки националния екип на България и това е неприемливо. В нашия клуб има и други деца и те не трябва да привикват, че всичко им е разрешено “, разяснява Радмила Станкович.

Адвокатката Антоанета Николова уточни, че дни преди шампионата се е подготвяло съглашение, което щяло да освободи Лиляна Георгиева от задължения към СКЛАТ „ Тракия “, като й даде право да премине свободно в различен клуб. От нея се желало само едно обществено опрощение към СКЛАТ „ Тракия “ и Радмила Станкович.

Вместо това атлетката пробвала да се състезава на въпросния шампионат с нерегламентирана поръчка от името на клуба, а след положителното си тичане отправила грозния жест към Станкович. Сега към този момент сходно съглашение е невероятно, разяснява Лиляна Томова.

„ Цялата лекоатлетическа общественост е скандализирана от нейното държание и към този момент няма място за отстъпки “, добави Радмила Станкович.

Според правилника на федерацията до края на сезона Лиляна Георгиева може да се състезава само за клуба, в който има картотека. Ако от там не я декларират за обособените шампионати и шампионати, няма по какъв начин да бъде вписвана в стартовите листове.

На въпрос за нередности при картотекирането на Лиляна Георгиева, юрист Николова изясни: „ Да, подписът под декларацията за картотекиране е на самата Лиляна Георгиева, а не на нейната майка, както планува правилникът на федерацията при малолетни деца. Тя обаче сама е подправила подписа на майка си, с което е основала документ с погрешно наличие. И в този момент няма по какъв начин да желае да получи полза поради личното си нарушаване “, разяснява юрист Николова.

Подробности по случая – във вестник „ Марица “ утре
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР