Една от най-силно засегнатите европейски държави от коронавирус, удължава извънредното

...
Една от най-силно засегнатите европейски държави от коронавирус, удължава извънредното
Коментари Харесай

В Италия въвеждат извънредно положение до януари 2021 година

Една от най-силно засегнатите европейски страни от ковид, удължава изключителното състояние до 31 януари 2021 година, реши ръководещата в страната лявоцентристка коалиция. Министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца, прикани италианците „ да стискат крепко зъби “ най-малко още 8 месеца и да съблюдават строгите ограничения за отбрана от вируса.
За мониторинга на обстановката с разпространяването на болестта ще не престават да дават отговор основаните от кабинета в края на предходната зима органи – висш комисариат и Национален научно-технически комитет.
Премиерът Джузепе Конте стимулира решението на ръководещата коалиция с утежняването през последната седмица на епидемиологичната конюнктура и достигането на рисковите нива на болест от предишния април.
Така да вземем за пример в първия ден на октомври сред Алпите и Сицилия са били регистрирани 2548 нови заболели от COVID-19 – толкоз, колкото в „ разцвета “ на пандемията преди шест месеца. Единствената малко успокояваща вест е тази, че тогава броят на умрелите от вируса е бил към 3-4 на 100 от общия брой на инфектираните, до момента в който в този момент той не надвишава 1%. Като съществена причина за новото нахлуване на болестта вирусолозите сочат преди всичко неспазването на ограниченията за отбрана от нея и зачестилите простудни болести на по-възрастни хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР