Една от най-обичаните и полезни родни храни е киселото мляко,

...
Една от най-обичаните и полезни родни храни е киселото мляко,
Коментари Харесай

Как да разпознаете истинското кисело мляко

Една от най-обичаните и потребни родни храни е киселото мляко, което съдържа малко мазнини и е богат на протеини. То е и правилен асистент в битката със свалянето на килограми. В последните години стана мъчно да се разбере дали кофичка кисело мляко съдържа същински артикул.

Едно от нещата, които отличават киселото мляко от всички останали млечни артикули, това е характерната му закваска Lactobacterium bulgaricum (LB). За да се случи обаче процесът по ферментация, климатът също способства и то с не малко.

Извън страната ни тази бактерия мутира и усетът на млякото няма нищо общо с обичайното. То също е вкусно, само че към този момент приказваме за йогурт, а не за кисело мляко.

За страдание през последните няколко десетилетия по магазините се продават всеобщо млечни артикули, чиито усет доста се отличава от този на детството ни, написа actualno.com. Вкусът им е доста по-мек, консистенцията – кремообразна. Започваме да се чудим дали няма и някоя друга добавка, с изключение на мляко.

Няма по какъв начин обаче да сме сигурни дали към продукта не са добавени нишесте и всякакви други консерванти, допринасящи за удължаването периода му на валидност. Ако обаче въпреки всичко желаете да избегнете покупка на артикул, който не дава отговор на упованията ви за усет, предлагаме да следвате нашите рекомендации, когато избирате кофички от рафтовете в магазините.

Ето защо да внимавате, когато купувате кисело мляко:

• Купувайте артикул, на чиято опаковка написа " Българско кисело мляко ", създадено по БДС

Това е обновен стандарт за киселото мляко. То следва да дава отговор на условията за мляко, в което липсват консерванти, желатин, нишесте, пектин и всевъзможни други добавки.

• Истинското мляко отделя вода

Когато решите да похапнете от кофичката кисело мляко, ще ви направи усещане, че то отделя вода. След като сте гребнали с лъжичката и оставите по този начин за известно време, се образува нещо като бразда.

Разбира се няма нищо по хубаво от това сами да си приготвите млякото вкъщи. За задачата обаче е нужно да си набавите качествена суровина и закваска. Крайният резултат ще е умопомрачителен и ще предложи на вкусовите ви рецептори неповторимо прекарване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР